Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Članica judo kluba Dalmacijacement vraća se s broncom sa Svjetskog kadetskog prvenstva

Članica judo kluba Dalmacijacement vraća se s broncom sa Svjetskog kadetskog prvenstva

Klub organizira doček u subotu navečer u 23.00 sata u Zračnoj luci Split, svi su pozvani pozdraviti Katarinu.

 Trećeg dana Svjetskog kadetskog (U18) prvenstva u kazahstanskom Almatyju Hrvatska je postala bogatija za još jednu svjetsku medalju. Katarina Krišto se u kategoriji do 63 kilograma okitila brončanim odličjem i time osvojila svoju najveću medalju u karijeri do sada.

Krišto je u dan krenula zrelo odrađenom borbom protiv njemačke predstavnice Samire Bock. Wazari i primjena taktike do kraja borbe bili su dovoljni za prolazak dalje. U drugom kolu Katarina se oslobodila i počela raditi svoj dominantan, eksplozivan judo. Protiv predstavnice Lebanona Aquline Chayeb trebalo joj je svega 43 sekunde za atraktivan ippon i prolazak u četvrt završnicu.

U četvrtfinalu nije išlo protiv turske reprezentativke Habibe Afyonlu. Afyonlu je po sredini borbe bacila efektnu kontru te tranzicijom u zahvat držanja dovršila ogled (ippon) i poslala Krišto u repasaž.  Poraz nije nimalo pokolebao Krišto, jer iduće je borbe radila još odlučnije nego prije. Krišto se u repasažu susrela s alžirskom predstavnicom Rachom Schehrazed Ramdane. Wazarijem i sjajnom tranzicijom u parter (ippon) po sredini borbe Katarina je osigurala borbu za brončano odličje.

Krišto je borbu za svjetsku medalju odradila toliko superiorno da se slobodno može reći kako je to najbolje odrađena borba u njenoj karijeri do sada. Brazilku Mariu Diniz Katarina je bacila za wazari već nakon 40 sekundi, a atraktivan ippon vrijedan svjetske bronce uslijedio je svega jednu minutu nakon toga.

Katarinin trener Josip Barić osvrnuo se na njen današnji nastup.

- Iznimno smo zadovoljni današnjim natjecanjem. Kate je u prvu borbu ušla pomalo rezervirano, no već se iduću borbu više opustila i više otvorila, onako kako smo se i dogovorili. U četvrtfinalnom meču borila se dosta opterećeno, što je možda i rezultiralo porazom. Repasažnu borbu i borbu za medalju odradila je vrhunski. Obje je ekspresno riješila te na našu veliku sreću osvojila svjetsku medalju.

Nakon ovakvog uspjeha čak je i 'uvijek ozbiljnoj' Katarini osmijeh na licu bio od uha do uha:

- Dobro sam radila cijeli turnir, zadovoljna sam nastupom. U cijelom danu imala sam jednu malu greškicu, no nju ćemo za ubuduće ispraviti tako da idući put budemo najbolji.

Krišto i njen trener Josip Barić po drugi su puta ove sezone osvojili veliku medalju za Hrvatsku. Dalmatinski duo u srpnju je ove godine osvojio i srebro s Europskog olimpijskog festivala mladih u Bakuu. Trener Barić i njegova natjecateljica ovom su svjetskom medaljom na najbolji mogući način završili kadetski (U18) uzrast.

Katarina je napravila iskorak i nadamo se da će za njom iz kluba krenuti još judašica i judaša i da ćemo imati još više europskih, svjetskih i olimpijskih medalja.

Klub organizira doček u subotu navečer u 23.00 sata u Zračnoj luci Split, svi su pozvani pozdraviti Katarinu.

Vaša reakcija na temu