Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Cijelo kolo odgođeno za sljedeći vikend, na otoku kreće liga za djecu!

FORSKA LIGA: Cijelo kolo odgođeno za sljedeći vikend, na otoku kreće liga za djecu!

Odluku Povjerenika lige prihvatili su svi klubovi sudionici

Ovotjedni izvještaj s terena Forske nogometne lige mogli bismo započeti Azrinom 'Sunčanom strane ulice' u kojoj se kaže: 'Nedjelja popodne, nogometni dan. Zaboravio sam sat. Mislim o svemu, tužan je dan, ja plovim baj, baj' - nažalost ovaj vikend nit je nogometni dan, a po vremenskoj prognozi nit se plovi.

Odlukom Povjerenika lige na prijedlog otočkih klubova odgođeno je odigravanje 6. kola. Još protekli vikend utakmice FNL odigrane su po ne baš najljepšim uvjetima za odigravanje utakmica, dok za ovaj vikend prognoze predviđaju još i više oborina, što bi na kraju rezultiralo i narušavanjem zdravlja nogometaša, a i svi tereni, osim naravno onog u Hvaru, na kojem je postavljena najmodernija umjetna trava, bili bi upitni za odigravanje utakmica.

Konačnu odluku Povjerenika lige prihvatili su svi klubovi sudionici Forske lige, te će, naravno ukoliko vremenski uvjeti dopuste, 6. kolo lige biti odigrano sljedeći vikend.

Sastaju se:

NK SLOGA - NK MLADOST 
NK VARBONJ - NK VRISNIK
NK JELSA - NK SOŠK
HNK  VATRA - HNK JADRAN
NK LEVANDA - NK HVAR

Forska nogometna liga sa svojih pet igrališta/stadiona sigurno je među vodećima u Hrvatskoj po broju stadiona na broj stanovnika, no svi ti stadioni održavaju se prvenstveno volonterskim radom klubova i uz pomoć jedinica lokalne samouprave, na jednom terenu održavaju se i službene utakmice i treninzi, pa možemo zamisliti kako je to održavati teren npr u Starom Gradu na kojem se svakodnevno održavaju treninzi u uvjetima dok kiša neprestano natapa teren

Unatoč činjenici da ovaj tjedan nemamo izvještaj s nogometnih terena, hvarski nogometni entuzijasti s ponosom ističu pokretanje i zaživljavanje ideje o pokretanju Forske nogometne lige za mlade, na već nekoliko održanih inicijativnih sastanaka NK Jelsa, NK Varbonj, HNK Jadran i NK Hvar dogovorili su pokretanje lige po turnir sistemu za generacije 2010/11 i 2007/08., u natjecanju sudjelovat će više od 150 otočke djece i takva vijest sigurno će naići na odobravanje svih zaljubljenika i sudionika nogometnih zbivanja na otoku.

NK Jelsa, HNK Jadran i NK Hvar s mlađim kategorijama već sudjeluju u županijskim takmičenjima za mlađe kategorije, što svi otočani s ponosom istiću, a inicijativa za pokretanjem otočke lige za mlade vodila se i mišlju kako zainteresirati i zadržati u nogometu i svemu pozitivnom što on donosi naše najmlađe koji nisu dio onih kategorija koje se već takmiče u županijskim ligama.

Do samog pokretanja lige koje bi se trebalo dogoditi u vrijeme zimske pauze FNL, inicijatori lige za mlade vjeruju da jedinice lokalne samouprave i brojni privredni subjekti prepoznati inicijativu i pomoći održavanju lige za mlade.

Ako smo tekst započeli sa Azrom, završimo ga s Oliverom . 'Vjeruj u ljubav jer ljubav je sve' - ljubav prema djeci je iznad svega svima nama uključenima u nogomet na otoku Hvaru.

Vaša reakcija na temu