Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Jadran svladao Jelsu, pobjeda SOŠK-a

FORSKA LIGA: Jadran svladao Jelsu, pobjeda SOŠK-a

Utakmica u Starom Gradu odigrana je u kišnim uvjetima

Nakon odigranog 5. kola Forske nogometne lige na vrhu je i nadalje Hvar, a prvi pratitelj vodećem Hvaru je Jadran. SOŠK je nakon četiri uzastopna remija došao do prve pobjede u susjedskom derbiju protiv Varbanja, dok je Mladost još uvijek bez prvenstvene pobjede.

Hvar je u subotu na svojem terenu pobijedio Vatru rezultatom 4-0 s dva pogotka Joška Kovačevića u 7' i 74', a u strijelce za Hvar upisali su se i Marko Matijević u 14', te Fabiano Kvirino Cetto u 48'.  Hvar je i nadalje vodeća momčad lige. Jadran je u Starom Gradu u derbiju protiv Jelse pogotkom Tonija Lovrinčevića u 33' zadržao korak za Hvarom. Utakmica u Starom Gradu odigrana je po ne najboljim uvjetima obzirom na vremenske neprilike, no i u kišnim uvjetima za igru Jadran se bolje snašao od Jelse i na kraju zasluženo osvojio sva tri boda.

Neizvjesnu utakmicu u Hvaru odigrali su Levanda i Sloga, domaći nisu nakon vodstva 2-0 golovima Portugalca Carlosa de Gouele u 7' i 23' izdržali jer je Sloga preko Jure Sanseovića u 32' i Bartula Biočića u 34' do kraja prvog poluvremena izjednačila, da bi Matko Zaninović u 54' minuti donio pobjedu Levandi.

Dvostruki program u nedjelju u Jelsi otvorili su u podne SOŠK i Varbonj, Jerko Veža je s dva gola (8' i 44') donio prvu pobjedu SOŠK-u, dok je u drugoj utakmici Vrisnik istim rezultatom pobijedio Mladost - strijelci za Vrisnik bili su Lukas Schober u 58' i Luka Grgičević u 86'.

Stanje na prvenstvenoj tablici na vrhu je nepromijenjeno, Hvar je vodeći sa 13 bodova (gol razlika +10), Jadran je drugi sa 10 (+15), od 3. do 7. mjesta slijede Jelsa, SOŠK, Varbonj, Sloga i Vrisnik s osvojenih po 7 bodova, na osmom mjestu je Levanda (6), te Vatra (4) i posljednja je Mladost sa osvojenim 1 bodom.

U sljedećem kolu sastaju se:

NK SLOGA - NK MLADOST 

NK VARBONJ - NK VRISNIK
NK JELSA - NK SOŠK
HNK VATRA - HNK JADRAN 
NK LEVANDA - NK HVAR

Na listi strijelaca i nadalje je vodeći dvojac Jurica Tomić (Jadran) i Tomislav Domančić (Levanda) s po 6 postignutih golova, a slijede ih Lazaneo Vinko (Sloga) i Maroević Tadej (Jadran). 

U ovom kolu podijeljeno je 13 žutih kartona i jedan crveni (igraču Mladosti, drugi žuti zbog prigovora…) što je u odnosu na prethodno kolo vidljiv napredak. 
Rukometaši Jelse poraženi su u dvorani na Pelinju od RK Korčula rezultatom 23-30, dok ovotjedni izvještaj s otoka Hvara završavamo lijepom šahovskom vijesti - šahisti ŠK Hvar su u 7. kolu 3. hrvatske lige jug pobijedili Knin rezultatom 4-2, te kao vodeća ekipa lige na najboljem su putu za plasman u viši rang natjecanja.

Jedan od najstarijih malonogometnih turnira u Hrvatskoj, hvarski novogodišnji turnir, oglasio je početak prijava za 39. turnir. Prijave traju do 28. studenog. 

Vaša reakcija na temu