Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Kamere Roberta Knjaza kao da su impresionirale igrače Sloge

FORSKA LIGA: Kamere Roberta Knjaza kao da su impresionirale igrače Sloge

Mladostaši su ostvarili prvu pobjedu u aktualnoj sezoni

Odigrano je nepotpuno 6 kolo Forske nogometne lige, Jadran i Levanda su utakmice protiv Vatre i Hvara odgodili zbog putovanja i Jadranovih i Levandinih igrača. U srijedu će u Hvaru Levanda i Hvar odigrati utakmicu, dok je utakmica između Vatre i Jadrana zakazana za 21. prosinca.

Iako nepotpuno, i ovo je kolo donijelo dosta uzbuđenja na otočkim terenima, a najuzbudljivije bilo je u Starom Gradu gdje je Sloga dočekala Mladost. I jedna i druga momčad u šesto kolo ušle su nakon nekoliko poraza, a sama utakmica bila je zanimljiva i činjenicom da su je pokrivale TV kamere, prateći momčad Mladosti na putu od Sućurja do Starog Grada kamere Roberta Knjaza kao da su impresionirale igrače Sloge, dok su mladostašima donijele prvu pobjedu u aktualnoj sezoni otočke lige.

Mladost je došla u vodstvo autogolom Bartula Biočića u 6', i sljedeći pogodak dogodio se u 30. minuti kada je za Slogu izjednačio Petar Vodanović, nakon što Sloga jalovu inicijativu nije okrunila golovima, Mladost preko Mislava Mišića u 52' i Duje Lozine u 85' ostvaruje prvu ovosezonsku pobjedu.

Reportaža na televiziji s utakmice očekuje se sredinom prosinca ove godine, a Mladosti se teren u Starom Gradu napokon posrećio nakon proteklih ne baš tako sjajnih rezultata.

Jelsa i SOŠK odigrali su neriješeno 1-1, ne tako davno najbolji strijelac lige Ivica Plenković doveo je goste u vodstvo u 40', dok je bod Jelsi osigurao Toni Mišković u sudačkoj nadoknadi. Jelsa je propustila priliku povesti u 39' promašivši kazneni udarac. SOŠK-u je ovaj neriješen rezultat nastavak neriješenih rezultata jer je SOŠK momčad sa čak 5 remija u odigranih 6 prvenstvenih kola.

Varbonj i Vrisnik također su odigrali neriješeno odigravši 1-1, i u ovoj utakmici gost je prvi došao u vodstvo pogotkom Marina Grgičevića u 34', a konačni ishod osigurao je Antonio Vrkić pogotkom u 44'.

Sve tri utakmice Forske lige odigrane su po kišom natopljenim terenima čime je donekle 'ubijena' i ljepota igre, no već jedno odgođeno kolo lige zbog vremenskih neprilika sasvim je dovoljno, i svi na otoku u narednom vremenu očekuju bolja tj. ljepša vremena bar što se tiče odigravanja nogometnih utakmica.

Na tablici i nadalje je vodeći Hvar sa osvojenih 13 bodova, slijedi Jadran sa 10, od 3., od trećeg do šestog mjesta s po 8 osvojenih bodova nalaze se Jelsa, SOŠK, Varbonj i Vrisnik, Sloga je sedma sa 7 bodova, Levanda je osvojila 6 bodova dok su na začelju Vatra i Mladost sa 4 osvojena boda.

Pored već spomenute utakmice između Levande i Hvara koja se igra ovu srijedu u Hvaru, u slijedećem, sedmom kolu sastaju se:

Hvar – Sloga
Jadran – Levanda
SOŠK – Vatra
Vrisnik – Jelsa
Mladost – Varbonj.

U drugoj ligi NS ŽSD za pionire Hvar je kao domaćin odigrao neriješeno s Jadranom iz Supetra, konačan ishod 1-1, a junak hvarana bio je vratar Mate Čubre obranivši jedanaesterac za Supetrane u posljednjim trenucima utakmice, strijelac izjednačujućeg pogodka u 69' bio je Nikola Vidošević.

Dok su pioniri Jadrana u Sinju poraženi od Čaporica Trilj rezultatom 8-2 u subotu, u nedjelju su mlađi pioniri Jadrana pobijedili vršnjake iz Vrlike rezultatom 8-0.

U-12 nogometaši Jelse u županijskoj ligi  također sa 0-8 pobijedili su momčad Primorca ll.

Vaša reakcija na temu