Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FORSKA LIGA: Koronavirus odgađa odluku o prvaku!

FORSKA LIGA: Koronavirus odgađa odluku o prvaku!

Sljedećeg vikenda će ova jedinstvena otočka liga mirovati

Koronavirus je zaustavio nogomet u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Forskoj ligi. Sljedećeg vikenda će ova jedinstvena otočka liga mirovati pa nam ostaje još jedino podsjetiti se događanja iz prošlog kola.

Zadnja četvrtina prvenstva odlučit će ovogodišnjeg prvaka, vodeći dvojac, Jadran i Hvar, ponavljaju priču iz protekle sezone, SOŠK i Jelsa prijete s trećeg i četvrtog mjesta, no ne bude li iznenađenja u slijedeća četiri kola sve vodi prema tome da će utakmica pretposljednjeg kola u Starom Gradu između Jadrana i Hvara možda odlučivati o broju jedan prvenstvene tablice.

Prošlog vikenda i Hvar i Jadran su gostovali. Hvar je golom u 77' s bijele točke kapetana Josipa Radovančića odnio sva tri boda iz Jelse, dok je Jadran također u Jelsi protiv istoimene momčadi do 88. minute bio u rezultatskom minusu. Pogotkom Tonija Gamulina u 15' Jelsa je povela i držala rezultat do 88', kada se ukazao Jadranov Domagoj Planjar koji je postavio konačan rezultat utakmice, 1-1.

O pomalo izgubljenim mladim sucima Forske lige nije svrsishodno govoriti jer unatoč svim njihovim greškama koje ponekad adrenalin dovedu do granica kojima nema mjesta na nogometnim terenima jer svatko, pogotovo poraženi, prečesto uzroke loših rezultata traže i u sudačkim odlukama, umjesto da pokušaju taj adrenalin pretvoriti u pozitivan stav i želju za pobjeđivanjem. Naravno da sve to ne umanjuje sudačke previde kojih vidimo i na malim ekranima i u ligama daleko većim i boljim od ove male hrvatske, dalmatinske…hvarske nogometne lige. 

Šok terapija promjenom trenera nije ovaj put dala rezultata, Sloga je nakon niza negativnih rezultata promijenila trenera, no pozitivan rezultat ekipa iz Dola morati će potražiti protiv neke druge momčadi jer u ovom kolu  Levanda je u Starom Gradu pobijedila Slogu rezultatom 1-4, strijelac sva četiri gola za Levandu bio je Tomislav Brkušić, dok je za Slogu, strijelac bio Naid Ćatić. Levandi je ovo druga pobjeda u nizu i možda naznaka proljetnog buđenja…

Mladost je na domaćem terenu u Sućurju remizirala s Vrisnikom, strijelac za Mladost bio je u 74' Hrvoje Jelačić, dok je bod na gostovanju Vrisniku donio Marin Grgičević u 86'.

SOŠK je u susjedskom derbiju pobijedio Varbonj 0-3, dva gola Andra Carića (43', 55') i jednim Ivana Carića u 70'. SOŠK se ovom pobjedom učvrstio na 3.mjestu zaostajući za drugoplasiranim Hvarom 5 bodova.

Tablica FNL nakon odigranih 14 kola:

1. Jadran (SG) 14 11 2 1 49 9 +40 35
2. Hvar 14 11 1 2 54 14 +40 34
3. SOŠK 14 8 5 1 37 12 +25 29
4. Jelsa 14 7 3 4 34 19 +15 24
5. Vrisnik 14 4 4 6 20 25 -5 16
6. Varbonj 14 4 2 8 20 29 -9 14
7. Vatra 14 4 2 8 20 34 -14 14
8. Levanda 14 4 1 9 32 47 -15 13
9. Mladost (S) 14 3 3 8 13 54 -41 12
10. Sloga (DnH) 14 2 1 11 13 49 -36 7

U 15. kolu sastaju se:

Mladost – Sloga
Vrisnik –Varbonj
SOŠK – Jelsa
Jadran – Vatra
Hvar – Levanda

Između ostalih rezultata mlađih kategorija izdvajamo otočki derbi između pionira Jadrana i Hvara u 12. kolu ll lige pionira NS ŽSD u kojem su golom Leona Đuderije mladi Jadranaši pobijedili Hvar rezultatom 1-0. Dok je mlađa kategorija Hvara u Vranjicu pobijedila Omladinac rezultatom 0-5 (2 gola Lovre Cubre i Roko Turic te jedan gol Luka Vladimir), mlađi pioniri Jadrana odgodili su putovanje u Žrnovnicu zbog bolesti velikog broja igrača.

Na malonogometnom turniru 'Jelsa 2020.' polufinale su osigurale momčadi Gube, Vodenjače, Galapagosa i Caspera. Bravo za sve ove malonogometaše jer veliki dio njih vikendom nastupa za svoje klubove u FNL i koliko god jednostavno izgledalo, nitko na otoku se ne bavi profesionalno nogometom i ponekad nije lako nastupati i na velikim i na malim nogometnim terenima..

A zadnju rečenicu ovog izvještaja posvećujemo jednoj velikoj obljetnici, 7. ožujka 1920. sportski entuzijasti koji su 1911. godine osnovali Hajduk održali su konstituirajuću sjednicu  Splitskog nogometnog Saveza - preteču današnjeg nogometnog Saveza naše Županije. Vladimir Šore, Vjekoslav Ivanišević, Fabijan Kaliterna, Luka Kaliterna, Božo Nedoklan i Luka Burić imena su zlatnim slovima upisana u sport našeg podneblja i uz čestitke stogodišnjaku svi klubovi Forske nogometne lige vjeruju da su, i da će i nadalje biti – aktualni ćelnici našeg Saveza: dostojni nasljednici imena osnivača NS ŽSD.

Vaša reakcija na temu