Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA: 88. Mrdujsku regatu ćemo pamtiti po slabašnom ili nikakvom vjetru

FOTOGALERIJA: 88. Mrdujsku regatu ćemo pamtiti po slabašnom ili nikakvom vjetru

Gašper Vinčec je bio najuspješniji

Pobjednik 88. Mrdujske regate je je Way of Life, skiper Gašper Vinčec koji je prvi okreuo Mrduju i prvi prošao kroz cilj podno Sustipana u 15.57.02 sati, što znači nakon gotovo 5 sati regatavanja.

Start regate je, naime, označen u 11 sati ispod Sustipana. Vjetar nažalost nije dao priliku za natjecateljskom regatavanjem. Cijeli dan su se organizatori iz JK Labuda jednako kaoi jedriličari uzalud nadali da će zapuhati barem maestral koji bi pogurao jedrilice bliže sustipanskom cilju.

Mrduja je ove godine bila idealna za maxi krstaše, lagane toliko da jedino oni mogu jedriti po principu koliko vjetra - toliko čvorova. Mate Arapov na svojoj Fatamorgani 2 bio je drugi uz gotovo sat vremena zaostatka, a treće mjesto dopalo je crnogorsku posadu i brod Shining MM s kormilarom Milošem Radonjićem.

Jedrilica Green paper s dolaskom u cilj u vremenu 14.38.53 prva se dočepala cilja na Mrduji, na regati 'Mrduja Festival mora' koja je ove godine organizarizrana za brodove bez verifikacije HJSa. Do 17.30 sati ovog po svemu osebujnog regatnog dana u cilj su ušle samo dvije jedrilice. Na kraju regate, do 18.30 sati, na cilj je stiglo samo 12 brodova.

Iako je prijava bilo više, na startu 88. izdanja najpoznatije i najbrojnije hrvatske regate pojavila su se 162 broda. Pamtit ćemo je po slabašnom ili nikakvom vjetru.

Vaša reakcija na temu