Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA KK Solin proslavio 50 godina osnutka, provjerite kako je bilo

FOTOGALERIJA KK Solin proslavio 50 godina osnutka, provjerite kako je bilo

U goste su im na revijalnu utakmicu stigli splitski 'žuti'

Revijalnom prijateljskom utakmicom protiv dragih prijatelja iz KK Split i svečanom sjednicom Skupštine, Košarkaški klub Solin proslavio je 50 godina osnutka. Uprava kluba iz grada na Jadru raznim je manifestacijama obilježila svoj jubilej, a prvi dio glavne proslave održao se u Gradskoj sportskoj dvorani na Bilankuši gdje su solinskim košarkašima u goste stigli splitski 'žuti'. Rezultat je u ovakvim prigodama najmanje važan, ali ipak spomenimo da je KK Split potvrdio razliku u kvaliteti i pobijedio domaćina 98:86 (16:16, 26:17, 32:29, 24:24).

Nakon sportskog dijela uslijedio je onaj svečaniji, zakazan u solinskom hotelu Salona Palace gdje je održana svečana sjednica Skupštine kluba na čelu s njegovim predsjednikom Lukom Vukovićem i tajnikom Mirkom Podrugom. Uz prigodne govore, čitala se i povijest kluba uz prikazivanje fotografija na platnu te su se dodijelile plakete i zahvalnice najzaslužnijim članovima kroz povijest.

Prvi medu njima svakako je Marino Vukšić, osnivač kluba, koji je uz zahvalnicu dobio i posebnu nagradu. On je 1969. okupio oko sebe skupinu istomišljenika i sportskih entuzijasta kao što je on sam te osnovao KK Solin u školskoj dvorani u Svetom Kaju. Na sjednici se s puno emocija prisjetio tih dana.

Plaketu i zahvalnicu dobili su nekadašnji igrač Solina, trener i sportski direktor Petroslav Sapunar, te dugogodišnji klupski djelatnik Petar Žižić, 'alfa i omega' kluba, koji je kao tajnik u klubu proveo 33 godine!

Zahvalnicom su nagrađeni i svi bivši predsjednici kluba: Ante Tonči Vetma, pok. Blaž Grubišić, pok. Juraj Vrgoč, Ivan Grubišić, pok. Marinko Rajić, Igor Milišić, pok. Marin Žižić, pok. Željko Podrug, Ivica Vuković, Ivan Vrdoljak, Arsen Batarelo te institucije Grad Solin, Splitsko-dalmatinska županija, Solinska zajednica sportova, HKS i njegovi savezi te KK Split.

Zahvalnicom su nagrađeni i Ivica Dukan, najpoznatiji član solinskog kluba i skaut Chicago Bullsa, zatim sportski novinar Miro Podrug te kroničar Jurica Gizdić.

Program je vodila Andrea Sesartić, zaplesale su Solinske mažoretkinje, zapjevali Vokalisti Salone, a druženje klupskih legendi, igrača i gostiju nastavljeno je na prigodnom domjenku. Svečanoj sjednici nazočili su i župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban, gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, u pratnji dogradonačelnika Ivice Rakušića.

Spomenimo i kako je ranije tijekom dana delegacija kluba položila vijence na grobove bivših predsjednika Marinka Rajića, Marina Žižića i Željka Podruga te na centralni križ za sve preminule članove kluba od osnutka do danas. Od strane kluba počast su im odali predsjednik Luka Vuković, tajnik Mirko Podrug, trener prve momčadi Hrvoje Oršulić, službeni predstavnik Alen Barišić, osnivači Marino Vukšić, Ante Tonči Vetma i Petar Žižić te dogradonačelnik Grada Solina Ivica Rakušić.

Vaša reakcija na temu