Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Hajduku dva prva mjesta na Dalmatinko kupu

Hajduku dva prva mjesta na Dalmatinko kupu

Ove godine dječaci i djevojčice natječu se u sedam kategorija na terenima u Parku mladeži, Kaštel Gomilici i Trogiru

Nakon dva dana igranja na 5. Dalmatinko kupu zaključena su natjecanja u kategoriji igrača rođenih 2007. i 2012. godine, a Hajduk je u obje konkurencije osvojio prvo mjesto. Ove godine dječaci i djevojčice natječu se u sedam kategorija na terenima u Parku mladeži, Kaštel Gomilici i Trogiru, a cijeli Dalmatinko kup 2020. odvija se u pod posebnim epidemiološkim uvjetima i nema publike na tribinama. 

Sudjeluje 70 ekipa s 900 nogometašica i nogometaša iz cijele Dalmacije. U kategoriji igrača rođenih 2007. godine koji su igrali na travnjaku GOŠK-a u K. Gomilici prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Hajduk, koji je u finalu svladao Šibenik s 4:0. Sve pojedinačne nagrade otišle su prema Poljudu, najbolji igrač je Bruno Durdov, najbolji strijelac Toma Marinović, a najbolji vratar Ivan Ajdučić. Treće mjesto osvojio je Primorac iz Stobreča, a četvrti je bio Omladinac iz Vranjica. 

Hajduk je bio najbolji i u kategoriji igrača rođenih 2012. godine, u Parku mladeži u finalu su 'bijeli' s 6:1 svladali OSK iz Otoka, treće mjesto osvojila su Brela, koja su nakon 'penala' svladala Union. Najbolji igrač je Anas Škoro iz Hajduka, prvi strijelac s 10 golova je Roko Radalj iz GOŠK-a, a najbolji vratar Marin Aljinović iz Uniona. U kategoriji igrača rođenih 2011. godine u polufinalu se sastaju Hajduk i Neretvanac te Union i Omladinac, završnica se s Parka mladeži seli u Trogir, baš kao i završnica turnira za 2009. i 2010. godište. U nedjelju poslijepodne na rasporedu je velika završnica Dalmatinko kupa u Trogiru.

- Prezadovoljni smo kako sve ide, turnir se igra pod velikim mjerama, hvala svim klubovima, trenerima i djeci što su se odazvala u ovako velikom broju i što se ponašaju u stilu 'budimo odgovorni'. Svi u organizaciji oduševljeni smo kako nas u stvari djeca uče kako se trebamo ponašati u ovim vremenima. Usto, gledamo odličan nogomet, na jednom mjestu je sve ono ponajbolje u Dalmaciji - kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Dalmatinko kupa Domagoj Bojčić

Vaša reakcija na temu