Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: Vagabundo razbio Podstranu

LIGA VETERANA: Vagabundo razbio Podstranu

Elektrodalmacija i Konoba Zenta odigrali su bez golova

Užežin utakmice protiv moćne Podstrane, izbornik Vagabunda Joško Pervan Peco taman je isprintao završnu verziju doktorske dizertacije na temu 'Napad i samo napad u malom balunu' i poslao je na pregled sportskom direktoru Cosmosa. Čim je pročitao uvod i dio teksta često sumnjičavi sportski direktor Cosmosa, koji umišlja da zna sve o nogometu, odmah je pitao Pervana: 'Di si ovo prepisa', na što je populari Peco sa suznim glasom odgovorio: 'Od nikoga nisan prepisiva, to je moj stil i sve šta tu piše to je moje'.

No, pođimo redom o utakmici koja se poslije pokazala derbijem kola. Vagabundo je razmontirao na proste faktore vlasnike titule iz dvije prethodne sezone, ekipu Podstrane. Tek što je počela utakmica Mikuličić gubi balun u svom šestercu, Žuljević puca, ali dobro postavljeni Perica brani. U istoj minuti povratnik među ljubičaste Ivica Grbeša u stilu Messija prolazi par igrača Podstrane pa puca, Perica odbija balun na kojeg nalijeće Ferić, te sa 15-ak metara pogađa mrežu loše postavljenog Perice.

Već u slijedećoj akciji Ferić idealno pronalazi Žuljevića u šestercu, lak posao za rođenog golgetera. Time out Podstrane, gdje se nakon jezikove juhe izbornika Milkovića igrači u plavim majicama bude, te stvaraju par zicera u kojima indisponirani Mikuličić ne može bolje od stative, odnosno zaštitne mreže. Ipak, nakon dodavanja Perišića iz slobodnog udarca, Barać dalekometno matira Ćovića, neobranjivo. Podstrana je pred izjednačenjem, prvo je Lisica na dodavanje Baraća zamalo neprecizan da bi dolaskom sam pred vratara Ćovića, popularni Mikula upropastio 99% šansu. Navodno je Mikula cijeli tjedan bio na marendama na Luxury Jahti Emanuel, gdje je posluživan sa šnicelima koji su navodno godinama tavorili u zamrzivaču, te su očito loše djelovali na izvedbu skoro najboljeg igrača Podstrane.

U drugom dijelu puno toga šta je pisalo u Pervanovom doktorskom radu vidjeli smo na parketu. Pokretač svega je bio Grbeša čije akcije su gurale napadače Vagabunda u 99% odnosno 100% šanse. Osim što je Antonija Lisicu strpao u onaj mali džep od gaćica, Roberto Parać se poigravao s Podstranom, pogotovo prilikom slobodnog udarca, gdje petom prisiljava Žuljevića da slobodan od svih pogodi rašlje Perice. Parać raskoš talenta iskrcava na parket dalekometnom asistencijom na Parača, u toj situaciji ničim izazvan Perica izleće na centar ne pogodivši loptu glavom dopušta da se Žuljević nađe u 100% situaciji. Podstrana se vraća u igru kada Barać iz akumulacije pogađa za smanjenje na 4:2. Napokon i Žuljević dolazi u situaciju da asistira, njegov slalom prati Grbeša, školski zatvara balun koji u idealnoj putanji trese mrežu. Do kraja sada već doktor nauka Joško Pervan traži od igrača da ukrcaju Podstrani 10 komada i tako da im uzvrati poraz od 9:2 iz prošle sezone.  Ipak, pada još samo jedan gol u kojem Grbeša (na dan utakmice direktor firme, gdje popularni Grby radi, Joke Ergović smanjija mu je intezitet posla za 2/3) po tko zna koji put nesebično asistira, ovaj put u mrtvu šansu šalje Ramljaka za konačnih 6:2. Pokušali smo prvi put uvesti ocjene igrača, ali smo iz uprave Podstrane zamoljeni da poštujemo Zakon o zaštiti podataka, te da ne objavljujemo javno te podatke. Zakon je zakon, te smo odustali od ocjena igračima.

U utakmici između Adriatic osiguranja i Sintaxe favorizirani momci u kričavim dresovima nisu dobro prošli. S tribina je bilo sasvim jasno da će sveprisutni izbornik Osiguravatelja Dragan Mučić Dragi iskoristiti što je Sintaxin izbornik Stefanovski bio u New Yorku, glavni igrač Čagalj ozlijeđen (vodio je ekipu) i na klupi mali milijun igrača gladnih minutaže. Osim toga, Mučić iz taktičkih razloga pred vrata postavlja autobus 'Auto-prevoza' sa Hrida čime najavljuje igru na ‘ko manje. Sintaxa je utakmicu otvorila s tri velike šanse u kojima je glavni kreator Ivan Petrušić Petra. Ipak, na vratima plavo/bijelih je Drago Damjanović Batina koji brani ’ka da je Dean Kirevski u najboljim danima. Kad se Sintaxa ispromašivala na scenu stupaju plavo/bijeli, prvo Orlović u kontri za malo je neprecizan da bi Lovrić ubrzo postavio konačan rezultat. Objektivna publika do kraja utakmice postavljala je pitanja zašto je popularni Petra igrao samo par minuta i poslije ostatak odgledao sa klupe? 

Elektrodalmacija i Konoba Zenta odigrali su bez golova. U prvih par minuta Elektrodalmacija preko Stankovića dolazi do tri zicera koje je vratar Milardović (dečko četvrtkom ima ekskluzivnu marendu na već spomenutoj jahti Emanueal i to, vjerovali ili ne, u Gruškoj luci) lako ukrotio. Onda na scenu stupa Zenta, prvo poluvrijeme su morali utrpati 6 komada u drugo još toliko, da bi na samom kraju skoro ostali bez ijednog boda, kada bomba Selaka odsjeda na spoju prečke i stative, odnosno kada udarac Jovića za par milimetara prolazi pored gola. 

Artem je odigrao veliku utakmicu, najbolji na terenu poslije vratara Julija Bradvice bio je Igor Andrijić, iako nije dao niti jedan gol maestralno je asistirao suigračima. Pola duzine protiv Šimić doma nije realan rezultat, ali ne i nezauslužen. Tri gola postigao je Dino Šimić, dva Margetić i jedan Tudor

Čistoća je lako pala protiv Blizne sa zelenostolaškim rezultatom golovima Paramana, Delića i Sjajnog Marka Zadre-Kranjčara.
Monthy Phyton napokon je proigrao prvo ime je definitivno Uroš Cipci, proigravao je suigrače, driblao, asistirao, utakmica za čistu devetku. Ipak, uvijek golova gladan Joke Jurić upisao se kod sva tri gola. Najljepši gol Jurića gdje nakon asistencije Radmila iz slobodnog udarca pogađa rašlje podiže publiku na noge. Na drugoj strani ekipa Vucibaluna čije sve akcije vuče trio Broketa, Sekulić, Plazibat djelovali su više nego solidno. Jedini gol djelo je popularnog Sale kada nakon bespotrebnog odugovlačenja s izbijanjem baluna Vatavuka, Broketa krade balun i asistira. 

U zadnjoj utakmici u publici bez ijednog gledatelja osim najvjernijeg Tešije dva stara znanaca Anton Tomkić i Arsen Radman podijelili su bodove. Dominaciju Goge i Tonija u svojim nogama držali su Duje Špalj i Luka Aničić. Špalj otvara svoju kanonadu dalokometnim udarcima, ali Nakić i Alfirević brane fantastično. I dok su bijeli promašivali na drugoj strani bljesak svemogućeg Wagnera, Brazilac prolazi Biliškova, dodaje na drugu stranu na Antu Aračića Zelu čiji filigranski precizni udarac vratar Banović stiže ispratiti pogledom.

Sredinom drugog dijela Njegić je teško sapleten s leđa ipak u padu puca Nakić i Alfirević vanserijski brane. Ipak talent Aničića teško je zaustaviti, tako ponajbolji strijelac lige na dodavanje Špalja s metra gura balun u branku. Ubrzo Aničić stiže u novu priliku, oslobađa se Mišerde oštro puca, da bi balun od noge Aračića završio u golu crno/žutih. Na drugoj strani Rosandić ostaje sam pred vratima Banovića, pokušaj loba Banović nonšalantno kroti. Forma je prolazna, talent je vječan, tako da već u sljedećoj akciji Rosandić koristi odbijanac nakon udarca Wagnera i poravnava rezultat.  U jednom periodu Cosmos drži balun u nogama par minuta Wagner, Aračić, Vranković, Mišerda, Rosandić vezu po terenu, ali Biliškov uklizavanjem u Wagnera daje do znanja mnogima kako je bilo Batistuti nazad sada skoro već 21 godine, kada je popularni Batigol tražio pomoć od suca valjajući se po travnjaku na Poljudu. U zadnjim sekundama akumulacija na šest i po metara od gola Cosmosa, malo iz kosa. Pri rezultatu 2:2 i s velikim izgledima da se i taj siromašni bod prospe sportski director Cosmosa već je najavio izborniku otkaz. Kad je sportski direktor shvatio da je izbornik nitko drugi nego njegov super ego, odmah je povukao otkaz. U sljedećoj sekundi čudesni Nakić i Alfirević pokrivaju i lijevu i desnu stranu gola. Oštar udarac Špalja naprosto nije imao gdje proći, balun se odbio od Nakića i Alfirevića u aut. Kraj.

Ah da, dan poslije teškog kola na Gripama nabildan samopouzdanjem izbornik Osiguravatelja Mučić zvao je na kavu sportskog direktora Cosmosa, inače alter ega potpisnika redaka. Sa sobom je poveo svog učenika Marinka Škaričića i nekog provokatora iz njegove mreže tajnih agenata kodnog imena Župa. Popularni Dragi raspitivao se kako se može do doktorata malog baluna i pitao svašta nešto. Sportski diretkor Cosmosa raspričao se o svim segmentima baluna i tako u nedogled. I taman kad je imao još nešto reći provokator koji je do tada samo čitao novosti Dalmatinskog portala, pitao je sportskog direktora onako ka’ da neće: 'Oprosti šta te prekidan, vidin da sve znaš o balunu, nego koji si na tablici?', sportski direktor inače alter ego potpisnika redaka ostao je bez teksta...

ČISTOĆA - CROATIA BLIZNA 0:3
VAGABUNDO - PODSTRANA 6:2
ADRIATIC OSIGURANJE - SINTAKSA 1:0
VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE - STAARI VUCIBALUN 3:1
ARTEM - ŠIMIĆ DOM 6:0
ELEKTRODALMACIJA - KONOBA ZENTA 0:0
COSMOS - GOGO I TONI 2:2


Vaša reakcija na temu