Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Malonogometaši izgubili strpljenje: Prosvjedni hod od OŠ Mejaši do Vukovarske ulice održat će se u srijedu!

Malonogometaši izgubili strpljenje: Prosvjedni hod od OŠ Mejaši do Vukovarske ulice održat će se u srijedu!

Još jednom smo grubo izigrani vezano uz treniranje i odigravanje utakmica u dvorani Osnovne škole Mejaši koja je izgrađena upravo za naše potrebe - naveli su iz kluba

Malonogometni klub Mejaši najavio je prosvjedni hod od dvorane OŠ Mejaši preko Vukovarske ulice, koji će se održati u srijedu, 22. svibnja, s početkom u 17 sati. Prenosimo priopćenje u kojem su objasnili u čemu je problem...

- Još jednom smo grubo izigrani vezano uz treniranje i odigravanje utakmica u dvorani Osnovne škole Mejaši koja je izgrađena upravo za naše potrebe i uz naše inzistiranje i lobiranje u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. U prosvjedu će nam se pridružiti cijela lokalna zajednica kotara, predsjednik i vijećnici kotara Mejaši te udruge dragovoljaca i branitelja. Namjera nam je ukazati da se ne poštiva ugovor i projekt 'Integralni razvoj lokalne zajednice' po kojem je dvorana i dobila novac za izgradnju. Upravo jedini lokalni klub, sa sjedištem i registracijom na području kotara, MNK Mejaši, nema termine u toj dvorani. Istovremeno, ista služi za brojne druge klubove od kojih neki nisu ni registrirani u gradu Splitu.

Dvorana je izgrađena 2008. godine u projektu 'Integralni razvoj lokalne zajednice' (EIB II) uz potporu Europske investicijske banke. Prvotno je trebala biti izgrađena mala školska dvorana, uobičajenih dimenzija terena 30x15 metara, ali smo Ministarstvo upoznali s djelovanjem i važnošću lokalnog malonogometnog kluba. MNK Mejaši su osnovani davne 1982. godine, a u klubu djeluju sve kategorije od pionira, kadeta, juniora, seniora do veterana. Klub je do 2014. godine trenirao u svojoj dvorani na Mejašima i za to vrijeme stvorio nekoliko hrvatskih reprezentativaca koji i danas igraju u finalu Prvenstva Hrvatske.

Tek nakon inicijative malonogometnog kluba gradi se trodijelna dvorana s UEFA dimenzijama malonogometnog terena 40x20 metara, uz tribine za natjecanje kapaciteta 1200 gledatelja. Ukupna cijena izgradnje dvorane je iznosila 41 milijun kuna, uz sufinaciranje u omjeru 60:40 Ministarstva i Grada. Vidljivo je iz svega da se takva dvorana ne gradi za samu školu. Štoviše, u samom ugovoru o financiranju izgradnje, na više mjesta se navodi lokalni malonogometni klub kao prioritetni korisnik.

Pod ciljevima projekta u ugovoru o financiranju izgradnje između ostaloga stoji:

Kako se radi o jednom od većih gradskih kotara s izrazito velikim brojem djece koja pohađaju nastavu u tri smjene, izuzetno je bila izražena potreba za izgradnjom školske športske dvorane. Osim potreba škole i školskog športskog kluba, navedena će dvorana biti u funkciji treniranja i odigravanja službenih utakmica lokalnog malonogometnog kluba.

Nadalje, u istom ugovoru pod opravdanost izgradnje između ostaloga stoji:

Izgradnjom će se stvoriti uvjeti za normalno odvijanje redovite nastave, pokrenuti rad mnogih sekcija školskog športskog kluba te će se osigurati prostorni uvjeti za redovite aktivnosti malonogometnog kluba.

I u samom programu 'Integralni razvoj lokalne zajednice' EIB II navodi se:

- smanjiti neuravnoteženosti u razvoju pojedinih područja

- integralno upravljanje razvojem lokalne zajednice

Slijedom svega, vidljivo je da je malonogometni klub zbog pogodovanja privatnim interesima, od kojih neki čak nemaju ni sjedište u Splitu, nelegalno izbačen iz dvorane 2014. godine. Ne treba ni napominjati da je MNK Mejaši dvoranu čuvao i uredno podmirivao sve svoje obaveze. Kako nam se stalno poručuje da se strpimo, poručujemo svima da je našem strpljenju došao kraj. U srijedu 22.5.2019. u 17:00 održat ćemo prosvjedni hod od dvorane na Mejašima preko Vukovarske ulice, koji ćemo ponavljati svaki mjesec do ispunjenja naših zahtjeva.

Stoga, tražimo hitan sastanak s gradonačelnikom i novom ravnateljicom Osnovne škole Mejaši kako bi nam se osigurali termini za treniranje i odigravanje utakmica u našoj dvorani. 

Vaša reakcija na temu