Mladi karataši iz Karate kluba Dalmacija osvojili tri medalje na Prvenstvu Hrvatske

Mladi karataši iz Karate kluba Dalmacija osvojili tri medalje na Prvenstvu Hrvatske

U klub su stigle po jedna zlatna, srebrna i brončana medalja

Na prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste u borbama održanom u Ivankovu splitski karataši iz KK Dalmacija osvojili su tri medalje. U konkurenciji 515 natjecatelja iz 77 klubova osvojili su po jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju. KK Dalmacija na natjecanju je sudjelovao s osam natjecatelja, a klub su predstavljali Lana Plazibat, Antonia Jurlin, Klara Livajić, Nina Elpeza, Domagoj Tvrde, Dominik Klepo, Tonko Aviani i Dino Sučić.

Brončanu medalju osvojio je Domagoj Tvrde u kategoriji mladih učenika do 38 kg. Srebrni je bio Tonko Aviani u konkurenciji mlađih kadeta do 57 kg. Zlatnu medalju i titulu prvakinje Hrvatske odnijela je Klara Livajić u kategoriji mladih učenica do 32 kg. Oni su osigurali mjesto u reprezentaciji Hrvatske.

Djecu su na natjecanju pratili trener Luka Karan te predsjednik kluba Hrvatin Došen. Zadovoljstvo ostvarenim, ali i prikazanim radom svih natjecatelja nisu skrivali. Hrvatin Došen istaknuo je da je rezultat pokazatelj kvalitetnog rada s mlađim uzrasnim kategorijama.

- Projekti kao klupska liga koju smo pokrenuli te Dalmatinska liga za koju smo bili jedni od inicijatora temelj su nam rezultatskom napretku u budućnosti - rekao je Došen te kako mnogo medalja s državnih, a i međunarodnih natjecanja očekuju u narednim godinama.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare