Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Nakon tri dana završen Dalmatinko kup

Nakon tri dana završen Dalmatinko kup

Igralo se u Splitu, Kaštel Gomilici i Trogiru

Nakon tri dana nogometa u Splitu, Kaštel Gomilici i Trogiru završen je Dalmatinko kup 2020. Peto izdanje turnira, održanog uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, proteklo je u najboljem redu, sudjelovalo je 70 ekipa s 900 igračica i igrača, a apsolutni pobjednik je splitski Hajduk, koji je osvojio prvo mjesto u svih pet kategorija za dječake (2007, 2009, 2010, 2011 i 2012), a kada se tome pridoda titula ŽNK Marjana, kluba koji radi i trenira u Poljudu, kategoriji djevojčica rođenih 2006. godine, onda zadovoljstvo ekipe s Poljuda može biti još veće. 

U kategoriji djevojčica rođenih 2004. godine prvo mjesto osvojio je Donat iz Zadra, tu je Marjan bio drugi. Najbolja igračica turnira je Nikolina Klapan, strijelkinja Lucija Vunić, a vratarka Žanamari Števanja, sve iz Donata. Marjan je uzeo sve nagrade u 2006. godištu, najbolja igračica bila je Franciska Kelava, najbolja strijelkinja Lana Kukavica, a najbolja vratarka Luči Ban

Kod dječaka rođenih 2009. godine Hajduk je imao najteži posao, u finalu održanom na predivnom stadionu na Batariji u Trogiru, bio je bolji od Otvorene škole Hajduk tek nakon izvođenja penala. Najbolji igrač bio je Ante Taslak iz pobjedničke momčadi, baš kao i vratar Roko Burger, a prvi strijelac s 11 postignutih golova bio je Marko Rezo iz Imotskog. 

Treće mjesto u toj kategoriji osvojio je Imotski. U kategoriji igrača rođenih 2010. godine Hajduk je u odličnoj utakmici svladao Solin s 4:0, a u utakmici za treće mjesto Split je s 1:0 bio bolji od Jadrana iz Kaštel Sućurca. Najbolji igrač i strijelac bio je Ivan Vetma iz Hajduka, a vratar Ino Jelavić iz Solina. U kategoriji igrača rođenih 2011. godine, koja je prvi dio turnira igrala u Parku mladeži, a završnica se održavala u Trogiru, prvo mjesto osvojio je Hajduk koji je u finalu svladao Union s 4:0, dok je treće mjesto osvojio Omladinac iz Vranjica pobijedivši Neretvanac s 2:1. U tom godištu najbolji igrač bio je Marin Matas iz Hajduka, prvi strijelac bio je Marino Matas iz iste momčadi, a za najboljeg vratara izabran je Luka Vukušić iz Uniona.

Vaša reakcija na temu