Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Održala se 29. Komiška regata, pobjednik je Ivo Matić i jedrilica Kana 31

Održala se 29. Komiška regata, pobjednik je Ivo Matić i jedrilica Kana 31

Sve dobitnike nagrada JK Labud poziva da tijekom tjedna dođu u prostorije kluba po zaslužene pokale

Održala se 29. Komiška regata, od 29. do 31. svibnja usprkos koronavirus situaciji. Kao i svih ovih godina, Komišku regatu organizirao je Jedriličarski klub Labud uz podršku Grada Komiže i T.Z. Komiže. Jedriličarima ova regata označava početak sezone odobalnih regata.

U dvije etape najbrži brod ovog 29. izdanja je Labudov Polet Furioso s kormilarom Nikolom Deškovićem koji je u luku Vis prvog dana regatavanja došao prvi, a to je ponovio i u drugoj nedjeljnoj etapi prema Splitu. Ukupno jedreno vrijeme u oba plova mu je bilo najbolje, te je tako ova posada osigurala pokal najbrže jedrilice prema kriteriju najbržeg jedrenog vremena.

Dešković je izjavio kako je presretan jer se rezultat od prošle godine ponovio i ove.

Pobjednik 29. Komiške regate za krstaše razreda ORC, te ujedno i službeni pobjednik 29. Komiške regate je jedrilica Kana 31, iz JK Trogir, za čijim je kormilom bio Ivo Matić. Ova se nagrada dodjeljuje samo za razred ORC.

I ove godine se uz tri Labudove regate krstaša rezultati bilježe i za 'Lukša Cicarelli CUP'. Ova, 29. Komiška regata prva je u nizu, a bodovi osvojeni na njoj, znaju biti i presudni za osvajanje ovog trofeja.

Rezultati su objavljeni, zbog COVID-19 situacije izostalo je svečano proglašenje pobjednika. Sve dobitnike nagrada JK Labud poziva da tijekom tjedna dođu u prostorije kluba po zaslužene pokale.

- Približavajući se planiranom datumu održavanja 29. Komiške regate, prateći iz dana u dan COVID-19 situaciju, nadali smo se kako nam Komiža neće ostati samo u virtualnom vidiku, i na kraju nam se želja ostvarila. Sretni smo što je 36 jedrilica uz potrebna odobrenja i mjere zaštite zaplovilo put Visa i otvorilo sezonu regatnog jedrenja na krstašima. Vjerujemo da se sljedeće godine, na 30. izdanju Komiške regate, vidimo u uobičajenim uvjetima - kažu organizatori.

Vaša reakcija na temu