Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovosezonski Dalmatinko kup bit će baziran na klubovima iz Dalmacije

Ovosezonski Dalmatinko kup bit će baziran na klubovima iz Dalmacije

Na turniru će igrati i djevojčice

Unatoč svim nedaćama oko epidemije, koja je usporila i zaustavila sportska događanja Dalmatinko kup ide dalje. Svoje peto izdanje ovaj prestižni turnir u nogometu za dječake i djevojčice doživjet će od petka do nedjelje na terenima u Trogiru, Kaštel Gomilici i Splitu. Partneri i suorganizatori Dalmatinko kupa su NK GOŠK i NK Trogir.

- Bilo je najvažnije održati Dalmatinko kup. Na žalost, zbog cijele ove situacije brojne ekipe iz inozemstva su odustale, prema prijavama imali preko tri tisuće sudionika iz petnaest zemalja. Ono što treba istaknuti, u kontaktima smo sa svim prijavljenima i svi su potvrdili svoj dolazak na Dalmatinko kup 2021. Ovosezonski Dalmatinko kup bit će baziran na klubovima iz Dalmacije, sudjelovat će 70 ekipa s gotovo 900 igrača što je impresivna brojka za aktualni trenutak. Hvala stožerima koji su nam dali dozvole za igranje, svoj doprinos kao sponzori turnira dali su gradovi Kaštela i Trogir, a generalni pokrovitelj turnira je Ministarstvo turizma i sporta - rekao je predsjednik Organizacijskog odbora i osnivač Dalmatinko kupa Domagoj Bojčić uz posebnu zahvalu i Marini Kaštela.

U ime Trogira govorio je Frano Žižak.

- Zadovoljstvo nam je ugostiti ekipe na našem obnovljenom terenu na Batariji, mogu s pravom reći, jednom od najljepših terena na svijetu. Grad i nogometni klub Trogir bit će na raspolaganju svim sudionicima, vjerujem je ovo početak jedne lijepe priče u kojoj će na ovom Dalmatinko kupu sudjelovati 100 naših igrača - kaže Žižak.

U Kaštel Gomilici, na GOŠK-ovom terenu, uz dječake, igrat će i djevojčice.

- To je ono što Dalmatinko kup čini različitim od drugih turnira. Radujemo se što ćemo ugostiti i djevojčice, posebno što od ponedjeljka, zajedno sa ŽNK Marjanom iz Splita, pokrećemo školu nogometa za djevojčice od 7 do 15 godina - rekao je sportski direktor GOŠK-a Ivan Periš.

Vaša reakcija na temu