Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Plivački maraton za podizanje svijesti o problemima djece s posebnim potrebama

Plivački maraton za podizanje svijesti o problemima djece s posebnim potrebama

Pliva se od punte Čiova do Instituta

Četvrta humanitarna plivačka manifestacija 'Na drugu obalu s osmjehom na licu' održava se u nedjelju, a start je s punte Čiova u 9 sati. Okupljanje je na Institutu od 7.30, sati, a prebacivanje na Čiovo brodicama planirano je u 8.30. Pliva se do Instituta za ribarstvo i oceanografiju, a duljina maratona je 2,2 kilometra.

- Ovu manifestaciju organiziramo zato jer želimo okupiti zajednicu u kojoj svaki član ima svoje mjesto i doprinosi joj na svoj način, jer želimo istaknuti važnost prijateljstva, zajedništva i međusobne podrške i prihvaćanja, jer želimo stvarati pozitivno ozračje, jer želimo pokazati da zajedno možemo do druge obale svatko prema svojim mogućnostima, jer želimo pružiti podršku djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima, kao i svima onima koji se suočavaju s teškim morskim strujama, jer želimo pomicati osobne granice i, najvažnije, jer želimo pokazati da nitko nije sam - poručuju organizatori Udruga Dlan-o-dlan.

Prijaviti se mogu svi koji se profesionalno ili amaterski bave sportom, ali i svi građani koji vole daljinsko plivanje. U ovoj manifestaciji nema startnina ni nagrada. Ovdje nije važno

tko stigne prvi, tko posljednji, a tko možda odustane. Na Institutu je organiziran doček plivača. Dobrodošli su prilozi (kolači, fritule, čokolada, sokovi, voda...). Sudjeluje se na osobnu odgovornost. Osigurana je medicinska pratnja, pratnja ronioca te nekoliko brodica koje će pratiti plivače.

S obzirom na velik broj plivača (2018. su plivale 92 osobe) organizatori pozivaju vlasnike brodica, jedriličare, kajakaše, veslače da im se pridruže u osiguranju plivača. Pozivaju i plivače da dovedu svoju brodsku pratnju. 

Vaša reakcija na temu