Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JK Mornar Počinje Svjetsko prvenstvo u laseru: Tonči Stipanović i Filip Jurišić spremni su za start regate

Počinje Svjetsko prvenstvo u laseru: Tonči Stipanović i Filip Jurišić spremni su za start regate

Svjetsko prvenstvo u klasi laser traje 6 dana, a sudjeluje 130 jedriličara iz cijelog svijeta

Svjetsko prvenstvo u jedrenju u klasi laser počinje sutra, a održava se u australskom Melbourneu i traje do 16. veljače. Splićanin Tonči Stipanović i Hvaranin Filip Jurišić predstavljaju JK Mornar, a ovo je ujedno i prilika da netko od njih izbori mjesto koje vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

- Do sada smo imali izvrsne uvjete i zadovoljan sam kako napredujemo. Od kad smo došli u Melbourne sve je po planu, bilo je vjetra tako da su treninzi odrađeni po idealnim uvjetima i jedva čekamo da krenemo s regatom. Što se tiče borbe za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, trenutno je sve usmjereno na regatu koje me čeka u narednim danima, a nakon toga ćemo vidjeti kako stvari stoje - kazao je Tonči Stipanović.

Hvaranin Filip Jurišić jedan je od mladih laseraša JK Mornara koji je u uzlaznoj putanji, a ovo je idealna prilika da se pokaže u jakoj konkurenciji.

- Jako sam motiviran, pripreme u Splitu i na Malti su odrađene jako dobro i mislim da smo maksimalno iskoristili uvjete. Vrijeme u Melbourneu je dosta promjenjivo i temperature osciliraju, ali vjetra ima, a po prognozama će ga biti i na prvim danima regate - kazao je Filip Jurišić.

Svjetsko prvenstvo u klasi laser traje 6 dana, a sudjeluje 130 jedriličara iz cijelog svijeta. Prva tri dana su kvalifikacijska, a potom slijede tri finalna dana nakon kojih će se znati tko su najbolji laseraši na svijetu.

Vaša reakcija na temu