Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPALATO OSVOJIO KRIŽEVCE Kobe Bryant dobio prvi mural u Hrvatskoj

SPALATO OSVOJIO KRIŽEVCE Kobe Bryant dobio prvi mural u Hrvatskoj

Pobjedu je odnijela ekipa Spalata, koja je sa 21:15 nadjačala Crne guje u finalu, dok je treće mjesto pripalo splitskim Statistima

U Križevcima se održao prvi službeni FIBA 3x3 turnir u uličnoj košarci ove sezone. Pandemija koronavirusa poremetila je brojne planove i rasporede i u ovom sportu, koji od Tokija postaje olimpijski, no u Križevcima su se ipak stvorili uvjeti za održavanje vrlo jakog turnira. Pobjedu je odnijela ekipa splitskog Spalata, koja je sa 21:15 nadjačala Crne guje u finalu, dok je treće mjesto pripalo splitskim Statistima. 

U Križevcima su ljubitelji basketa mogli gledati reprezentacije Hrvatske te Bosne i Hercegovine, kao i neke od najboljih hrvatskih ekipa. Nakon razigravanja po grupama, četvrtfinale je ponudilo nekoliko izuzetno jakih okršaja, a svakako se ističe pobjeda splitskog Spalata protiv Ecosromara iz Viteza, kao i ispadanje prošlogodišnjeg pobjednika, ekipe General Vasilije Mitu, koja je ispala od Statista.

U polufinalu je u 'bitci za Split' između Spalato bio bolji od Statista. U nevjerojatno izjednačenom dvoboju sjajnih rivala Spalato je slavio s tijesnih 21:19 i plasirao se u finale gdje su ih čekale zagrebačke Crne guje. 

Ta je utakmica bila jednosmjerna ulica u kojoj je Spalato do pobjede usmjerio sjajni Ivan Jukić. On je s nekoliko trica na startu osigurao Spalatu veliku prednost (10:2). Stečenu zalihu na startu Spalato je sačuvao bez većih problema te na kraju slavio 21:14. Jukić je zaslužio i nagradu za MVP-a turnira, a treće mjesto pripalo je Statistima koji su u borbi za broncu svladali Dubravu. 

Gledatelji, koji su u velikom broju pohodili turnir, imali su prilike uživati i u utakmici križevačkih košarkaških legendi, predvođenih braćom Ivanom i Markom Tomasom. Pored njih, nastupili su još i Filip Kašik, Darko Celovec, Igor Kuzmić i Dejan Hrlec. Na koncu je s 12:10 pobijedila ekipa braće Tomas, no svi su akteri ovog dvoboja pokazali kako unatoč veteranskoj dobi imaju još dosta trikova za pokazati. 

Osim natjecateljskog dijela, turnir koji se održava pod sloganom 'Ulica, to smo mi' imao je i posebno značenje jer se u vrijeme igranja na zidu iza igrališta oslikavao mural u spomen na Kobea Bryanta.  Za njegovo izrađivanje zaslužni su akademski slikar Siniša Bovcon i Kruno Thorn koji su baš nedavno izradili i mural za poznatog hrvatskog reprezentativca Krunu Simona

Križevci su time postali prvi grad u Hrvatskoj koji je dobio mural posvećen jednom od najboljih košarkaša svih vremena, koji nas je tragično napustio početkom godine. 

Vaša reakcija na temu