Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Splićanka Matea Kolovrat postala prvakinja Europe

Splićanka Matea Kolovrat postala prvakinja Europe

Osvojila je zlato u konkurenciji gluhih u kategoriji do 67 kilograma

Članica splitskog Marjana Matea Kolovrat postala je europska prvakinja u taekwondou, u konkurenciji gluhih u kategoriji do 67 kilograma. Na prvenstvu u Turskoj Matea je u prvom kolu bila slobodna, u polufinalu je slavila nokautom protiv Ruskinje Mine Ramazanove pri vodstvu 15:0 da bi u finalu rezultatom 11:3 pobijedila Turkinju Eminu Turk. Tako je Matea naslovu svjetske seniorske prvakinje iz 2016. i olimpijske viceprvakinje iz 2017. dodala i naslov prvakinje Europe. 


U sklopu priprema za ovaj nastup Matea Kolovrat je cijelu godinu putovala s trenerom Veljkom Laurom i seniorima taekwondo kluba Marjan nastupajući na jakim G1 turnirima, a prošlog mjeseca je osvojila i brončano odličje na jednom od G1 natjecanja. Matein konačni cilj zbog kojeg je i stigla u taekwondo klub Marjan je naslov olimpijske pobjednice na Igrama 2021., ali i obrana svjetskog zlata sljedeće godine tako da će joj ova medalja biti samo dodatni poticaj.


Bila je to ujedno i 11 medalja splitskog taekwondo kluba Marjan na svjetskim i europskim prvenstvima u 2019. godini na šest natjecanja čime su zaokružili fenomenalnu godinu u kojoj se s niti jednog velikog natjecanja njegovi sportaši nisu vratili praznih ruku. 

SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO – 1 MEDALJA

EUROPSKO SENIORSKO PRVENSTVO – 3 MEDALJE

EUROPSKO PRVENSTVO MLAĐI SENIORI – 3 MEDALJE

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO – 1 MEDALJA

EUROPSKO KADETSKO PRVENSTVO – 2 MEDALJE

EUROPSKO PRVENSTVO GLUHIH – 1 MEDALJA

Vaša reakcija na temu