Svečanom ceremonijom u Parku mladeži započelo Svjetsko školsko prvenstvo u atletici

Svečanom ceremonijom u Parku mladeži započelo Svjetsko školsko prvenstvo u atletici

U sljedeća tri dana preko 900 sudionika iz 32 države svijeta natjecat će se u atletskim disciplinama

Atletsko školsko prvenstvo svijeta koje se održava u Splitu u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza svečano je otvoreno u utorak na Parku mladeži. Svjetsko školsko prvenstvo u atletici će sljedeća tri dana ugostiti 32 zemlje iz cijelog svijeta.
Prvenstvo je uz prigodni govor otvorio splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji je svim natjecateljima zaželio dobar sportski rezultat. Istim željama se pridružio i izaslanik vlade Republike Hrvatske Krešimir Šamija.

Dogradonačelnica Splita Jelena Hrgović Tomaš zaželjela je svim natjecateljima ugodan boravak u Splitu. Predsjednik Hrvatskog školskog sporta Nikica Perković pozdravio je sve sportaše uz postizanje što boljeg uspjeha i rezultata.

Pored službenog djela programa najveći interes natjecatelja, uzvanika i gostiju privukao je Hrvatski zmaj koji je sve natjecatelje i goste dočekao na ulazu u sportsku arenu.

- Zmaj je simbol snage, ustrajnosti i izdržljivosti, a upravo te vrline grade karakter vjere u sebe i donose sportski rezultat. Hrvatska je pokazala i pokazuje ustrajnost i snagu na svim sportskim borilištima i to joj je donijelo niz velikih sportskih uspjeha, jer da bi to uspjela kao malena zemlja, Hrvatska jest snažna kao zmaj - poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14