Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
LIGA VETERANA: Podstrana je par blijedih utakmica naplatila protiv Vucibaluna

LIGA VETERANA: Podstrana je par blijedih utakmica naplatila protiv Vucibaluna

Cosmos je nakon pet godina uspio povezati dvije uzastopne pobjede u Prvoj ligi

Veliku utakmicu pružili su puleni voditeljskog dvojca Brhanović/Jerković, gdje su ipak za jedan gol ostali kratki za iznenađenje kola. Igrači Zente dobro su otvorili utakmicu, Vedran Mravak sa skoro polovice igrališta iz slobodnog udarca na spavanju hvata vratara Ujevića. Već u sljedećoj akciji Jure Ljubičić ostaje sam pred vratima Blizne, na kraju niti je pucao niti je dodao usamljenom na drugoj stativi golgeteru Kokanu. Pred kraj prvog dijela Blizna se vraća u utakmicu, iz klasične akcije mat u dva poteza gdje je na asistenciju Paramana priseban Zadro.

Blizna je u vodstvo stigla preko Barišića čiji udarac iz mrtvog kuta do tada solidni Milardović ničim izazvan propušta kroz noge. U samom finišu prvog dijela Ante Puljić-Delpljuc  mlako puca s nekih desetak metera od gola Blizne. Na sreću žutih Nuić laganim dodirom skreće balun i vara svog vratara. Tek što je počelo drugo poluvrijeme popularni Delpljuc je opet u žiži događaja, ovaj put fatalno griješi dodaje do sveprisutnog napadača Blizne Vrlete. Vrleta nesebično asistira Paramanu za novu prednost Blizne. Paraman je u novoj prilici gdje može riješiti pitanje pobjednika, ali u tom trenutku čudesni vratar Milardović u stilu Manuel Neuera istrčava i spašava siguran gol. U istoj akciji Blizna je opet u mat poziciji, ali treba li to uopće spominjati, vratar Milardović rijetko viđenom paradom spašava svoju mrežu. U istoj minuti na dodavanje Puljića Kokan je sam pred Ujevića, te nonšalantno izjednačava rezultat. I kada se činilo da je na pomolu veliki bod Zente, iz slobodnog udarca sa crte trice Barišić novim golom, koji ide na dušu i tijelo vrataru Milardoviću, donosi tri velika punta Blizni. Šok i nevjerica među navijačima Zente, dok izbornik Brhanović odbija komunicirati s javnošću, poziva se na 'silenzio stampa' kojeg su izmislili Talijani sredinom 80’ kad bi izgubili utakmicu, a nezadovoljni napisima u 'Gazzeti', ne bi davali izjave.

Sintaxa i Vagabundo su u dobroj utakmici odigrali neriješeno 2:2. Igrači Joška Pervana dva puta su vodili golovima Paraća i Mate Bilića (u međuvremenu je Pivčević poravnao), da bi u završnici Smoljo s distance pogodio malu mrežu Ćovićeva gola, te još jednom zamalo napravio totalni preokret. Balun se prošetao pored rašlji gola Vagabunda.

Podstrana je par blijedih utakmica naplatila protiv Vucibaluna. Čim je u dresu Podstrane Buljan, sa golovima i bodovima nema problema. Golijadu je otvorio Barać, nastavio Buljan plasiranim udarcima u vrata nemoćog Aljinovića, nastavija je Gugić. U drugom dijelu najljepši gol utakmice ide na adresu Martina Mikuličića, da bi nemilosrdni Buljan još dva puta pronašao put do mreže Aljinovićevog gola. Za Vucibaalune do nedavno suspendirani Tomić, pokazao se kao golgeter No.1. Na svoj način tri puta trese mrežu Miluna.

Nova akvizicija na golu Adriatic Osiguranja Bože Gabrić, te montiri tenka kao ispomoć pred njegovim vratima, ostavili su Clean Sheet osiguravateljima. Uzalud su igrači Artema gradili igru, stvarali šanse kad bi se sve odbilo od tenka ili Bože Gabrića. U jednom od naletu plavo/bijelih pred vrata Bradvice balun prima Frane Pavlović, te zakucava balun pod prečku.  U slijedećem kolu veliku maturu polaže izbornik Dragan Mučić Dragi gdje će u direktnom okršaju s Brhanovićem pokušati položiti ispit zrelosti.

Gogo i Toni s povratnikom Gudeljom-Velagom imali su imperativ tri boda što se na kraju pokazalo kao nemoguća misija. Sada već skoro pa idealno posložena ekipa Monthy Phythona predvođena dirigentom Perom Veličkovićem na kraju zasluženo je slavila. Teško zaustavljivi napadački trojac Cipci/Radmilo/Bralić iz minute u minutu stvarali su velike prilike, da bi do kraja Cipci i Bralić po jednom matirali Banovića. Na drugoj strani rafalna paljba ex. Biberona nije davala rezultata, dapače, vratar Mišo Lončar obranio je sve što je išlo prema vratima i u gol aut.

Cosmos je nakon pet godina uspio povezati dvije uzastopne pobjede u Prvoj ligi. Tvrda utakmica s malo šansi na obje strane. Ipak u jednoj situaciji najbolje se snalazi Vranjković, te sa metra pogađa mrežu Kovačevića. Tek što se malobrojni navijački puk Cosmosa stigao smiriti, šok. Sam pred Nakića ostaje Jurčić i pogađa pored noge vratara za izjednačenje. Jurčić u slijedećoj minuti ponovno je u mat poziciji da bi ovaj put njegov udarac prošetao tik pored stative. U samoj završnici Wagner sa desetak metara iz kosa pogađa suprotne rašlje nemoćnog Kovačevića.

Na kraju dana Šimić Dom u dugo je u šahu držao izazivače za naslov prvaka ekipu Elektrodalmacije. Iako su prvo poluvrijeme igrači Elektrodalmacije (Jović, Milić) priveli u svoju korist iskoristivši dvije greške obrane Šimić Doma (Kraljević).  U drugom dijelu Šimić dom preko Davida Zeke i Đuričića rade veliki preokret. Ipak u samom finišu utakmice Mirko Vranješ najbolja akvizicija crvenih sa dva gola posprema tri boda u džep voditeljskog dvojca Zeljko/Šoljan.

CROATIA BLIZNA  4 : 3  KONOBA ZENTA

SINTAKSA  2 : 2  VAGABUNDO

PODSTRANA  8 : 3  STAARI VUCIBALUN

ADRIATIC OSIGURANJE  1 : 0  ARTEM

GOGO I TONI  0 : 2  VET. L.C. MONTY PYTHON TOLO TRADE

COSMOS  2 : 1  ČISTOĆA

ŠIMIĆ DOM  3 : 4  ELEKTRODALMACIJA

Vaša reakcija na temu