Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO: Pogledajte kako izgleda Tyson u 55. godini: Na vaganju najavio da će udarati do kraja

VIDEO: Pogledajte kako izgleda Tyson u 55. godini: Na vaganju najavio da će udarati do kraja

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako se legende boksa kreću u ringu

Svijet boksa s nestrpljenjem čeka spektakl između Mikea Tysona (54) i Roya Jonesa Juniora (51). Meč će se održati u noći sa subote na nedjelju u tri sata po našem vremenu.

Borba će biti revijalnog karaktera uz bizarna pravila, borci su u 50-im godinama i nosit će kacige i zabranjeni su im nokauti, ali svakako će biti zanimljivo vidjeti kako se legende boksa kreću u ringu. 

Danas su odradili i posljednju formalnost uoči borbe, vaganje i sučeljavanje. Kad je Jones stao na vagu, izmjerena mu je težina od 95,2 kilograma, dok je Tyson težak točno 100 kilograma.

Jones nikad u karijeri nije bio teži, a čak i kad je osvojio teškaški naslov 2003. pobijedivši Johna Ruiza, težio je 87,5 kilograma.

S druge strane Tyson je na istoj kilaži kakvu je imao u drugoj fazi svoje karijere, od 1995. nadalje. Današnje vaganje pokazalo je da je jedan od najvećih svih vremena u sjajnoj fizičkoj spremi.

Nakon vaganja, uslijedilo je sučeljavanje koje je bilo napeto, ali kako je između dva borca stajala staklena pregrada, do fizičkog kontakta nije došlo.

Tyson i Jones se ovaj put nisu jedan drugome unosili u lice, što je u ovakvim prigodama ritual, ali sudeći po ljutitim pogledima borba bi mogla biti izuzetno uzbudljiva.

- Za puno stvari koje sam u životu napravio rekli su mi da je bilo pogrešno, ali sve je ispalo dobro. I ovo ću napraviti tako da na kraju bude kako treba - rekao je Jones nakon vaganja.

- Ja ću zadavati udarce, ostalo zavisi od Roya. Bježati neću, ići ću samo naprijed - poručio je Iron Mike.

Radi se o ekshibicijskom okršaju od kojeg bi Tyson trebao zaraditi oko deset, a Jones Jr. oko tri milijuna dolara. Tyson, jedan od najvećih boksača svih vremena, obvezao se da će svu zaradu dati u dobrotvorne svrhe, što bi bila jedna od najvećih donacija nekog sportaša u modernoj povijesti. 

Boksat će se osam rundi od dvije umjesto standardne tri minute. Tyson je na vaganju imao 100 kilograma, kao u drugoj fazi svoje karijere nakon 1995. godine, a suparnik je lakši od njega pet kilograma. 

Tyson i Jones nikada se prije nisu sreli u ringu jer je pri kraju Tysonove karijere, poraza od Lennoxa Lewisa i trijumfa nad Cliffordom Etienneom, Jones odbio borbu zbog novca, smatrajući da je tada ponuđenih 33 milijuna dolara premalo.

Cijena pay-per-view prijenosa ovog meča u Americi je visokih 50 dolara. U Hrvatskoj će gledatelji borbu od 4 sata ujutro moći pogledati na RTL-u.


Vaša reakcija na temu