Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Za vikend kreće 'Rat vratara', sudjelovat će više od 150 djece

Za vikend kreće 'Rat vratara', sudjelovat će više od 150 djece

Početak je u subotu u 11 sati

Ovog vikenda na terenima NK Union na splitskom TTTS-u kreće sedmo izdanje 'Rata vratara', respektabilnog natjecanja koje je pokrenuto na inicijativu Milenka Bikića. Nema dvojbi da će, kao i svih prijašnjih godina, to biti veliki spektakl.
- Prije sedam godina nisam mogao ni sanjati da će 'Rat vratara' dobiti ovakvu dimenziju. Da nije bilo ovih problema s epidemijom vjerujem da bismo oborili sve rekorde. U najavama prijava smo imali preko 250 vratara iz pet država. Ali, i ovako smo napravili top turnir, sudjelovat će preko 150 djece. Vjerujem da ćemo svi uživati u ova dva dana. Sretni smo što se ove godine punim obimom priključio i Hajduk, hvala im na tome, to daje dodatnu dimenziju turniru - kaže Bikić.
Samo natjecanje je iznimno specifično, vratari šutiraju jedan drugome u meču koji traje tri minute.
- Atraktivno, naporno, u te tri minute vratari moraju pokazati tehničko-taktičke vježbe koje na svakoj njihovoj utakmici dolaze do izražaja. Početak je u subotu u 11 sati, dođite na TTTS ili nas pratite uživo, nećete pogriješiti - pojašnjava Bikić.
Oko samog 'Rata vratara' puno je popratnih sadržaja, turnir se prenosi uživo, medijska zainteresiranost je velika, a poseban doprinos daju i legendarni vratari, koji ne propuštaju doći. Zaštitno lice 'Rata vratara' je Stipe Pletikosa, a podršku daju brojne legende i aktualni vratari poput Zorana Varvodića, Vladimira Balića, Tončija Gabrića, Ivana Katalinića, Lovre Kalinića, Karla Letice, Ive Grbića...
- Počašćen sam što sam dio ovog turnira. Kada se na jednom mjestu okupi veliki broj vratara onda možeš vidjeti i kakav si u odnosu na rivale, kako treniraju, što trebaš promijeniti u svom radu, pristupu - rekao je Zoran Varvodić.
Neizostavan na 'Ratu vratara' je i Vladimir Balić.
- Ovo je izniman projekt. Rat vratara je narastao do turnira nadaleko poznatog, s međunarodnim predznakom. I prisustvom nas bivših vratara pokazujemo ovoj djeci da se svi snovi mogu ostvariti - kazao je Balić. 

Vaša reakcija na temu