Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Dubovnik DUBROVAČKA STANOGRADNJA 'Nadamo se skorom natječaju za smještaj 40 mladih obitelji'

DUBROVAČKA STANOGRADNJA 'Nadamo se skorom natječaju za smještaj 40 mladih obitelji'

'Ovo je prvi takav model u RH gdje jedinica lokalne samouprave dovodi model stambenog zbrinjavanja'

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i gradonačelnik grada Dubrovnika Mato Franković sastali su se jutros u uredu župana s državnom tajnicom u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade Željkom JosićOdgovarajući na novinarsko pitanje Dubrovačkog dnevnika, Franković je kazao u kojoj je fazi projekt Dubrovačke stanogradnje.

- Svi su dokumenti koji se tiču Dubrovačke stanogradnje završeni. Zatražili smo potrebna mišljenja, vezano uz ono što je potrebno mijenjati vezano uz zakonsku regulativu. Radimo na izmjenama i nadamo se vrlo skorom rješenju cijele priče i natječaja u svrhu smještaja prvih 40 mladih obitelji u Gradu Dubrovnika. Ide to sporije i teže jer je ovo prvi takav model u RH gdje jedinica lokalne samouprave dovodi model stambenog zbrinjavanja. Dosad je to rađeno na državnoj razini i Zakon s državne razine po pitanje APN-a je već odavno riješen. Međutim, on se ne odnosi na jedinice lokalne samouprave i raspolaganje imovinom od strane tih jedinica. Upravo zato je potrebno naći kvalitetno rješenje kako bi u budućnosti ne samo u Gradu nego svim jedinicama lokalne samouprave bilo lakše raspolagati vlastitom imovinom putem javnih natječaja, ali i mogućnosti dodjele zemljišta, mogućnosti direktne dodjele sredstava, kao i stanova po povoljnijim uvjetima u odnosu na tržišne cijene koje sada variraju, a znamo da su one previsoke za mlade obitelji i rješavanje njihovog stambenog pitanja - poručio je Franković. 

Vaša reakcija na temu