Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
DVA SU U SPLITU Država u sedam gradova daje u zakup 30 poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama

DVA SU U SPLITU Država u sedam gradova daje u zakup 30 poslovnih prostora na atraktivnim lokacijama

Raspisan je posljednji ovogodišnji natječaj

Posljednjim ovogodišnjim natječajem za zakup nekretnina u vlasništvu države, pravnim i fizičkim osobama nudi se trideset poslovnih prostora u 7 gradova Hrvatske (Zagreb 18 prostora, Bjelovar 1, Karlovac 4, Klanjec 1, Rijeka 2, Split 2 i Zadar 2 prostora).

Prostori se nalaze na atraktivnim lokacijama u centrima gradova, a povoljnih početnih cijena mjesečne zakupnine već od 542 kn ili 753 kn mjesečno te veličina od 13 m2 do 116 m2 . 

- Od navedenih lokacija izdvajamo Teslinu, Gundulićevu, Ilicu, Cesarčevu i Radićevu ulicu u Zagrebu kao i prostor od 13 m 2 na Trgu bana Josipa Jelačića. U priobalju se nudi ukupno šest poslovnih prostora, od koji je u Rijeci nedaleko riječkog Korza i najveći od 140 m 2 , početne mjesečne zakupnine 80 kn/m 2 . Od 116 m2 nalazi se u Karlovcu, a početne mjesečne zakupnine 28 kn/m2 . Na natječaju mogu sudjelovati pravne osobe te fizičke osobe koje imaju registrirani obrt ili obavljaju samostalnu profesionalnu djelatnost. Prostori se u zakup daju u 'viđenom stanju', moguće ih je razgledati u periodu od 14. siječnja do 21. siječnja 2021. sukladno epidemiološkim mjerama - poručuju iz Državnih nekretnina. 

Natječaj traje do 29. siječnja 2021. do kada se do 12 sati mogu podnijeti i ponude za zakup koje se dostavljaju na adresu Državne nekretnine d.o.o. Planinska 1, Zagreb. Detaljan javni poziv kao i prostori za zakup s fotografijama i opisom nalaze se ovdje.

- Iako je 2020. godina obilježena potresom i pandemijom, natječaji za zakup poslovnih prostora ipak ostavljaju naznaku optimizma jer je nastavljen interes za zakup državnih prostora. Do sada je 2020. ostvarena prosječna uspješnost natječaja od 60%, dok je listopadski bio blizu 80% uspješnosti. Izgledno je da i u krizi poduzetnici vide priliku za poslovanje, te je u 9 mjeseci 2020. temeljem javnih natječaja sklopljeno ugovora o zakupu poslovnih prostora ukupne vrijednosti 4.5 milijuna kuna, a tržištu ponuđeno više od 150 poslovnih prostora - dodaju iz Državnih nekretnina.

Vaša reakcija na temu