Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Mladi poduzetnici dobili moderan prostor za rad u Solinu: 'Ovo je plodno tlo za razvoj ideja'

FOTO Mladi poduzetnici dobili moderan prostor za rad u Solinu: 'Ovo je plodno tlo za razvoj ideja'

U projekt je utrošeno oko milijun eura

Danas je predstavljen 'Kreativno razvojni ured Grada Solina (KRUG'. Simboličan je to naziv za coworking prostor smješten na katu zgrade Nogometnog kluba Solin Solina, koji se prostire na 216,45 metara kvadratnih, a čija je adaptacija sufinancirana sredstvima Interreg V-A Programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014.-2020. kroz projekt 'TEMPUS' te sredstvima Splitsko-dalmatinske županije u iznosu od 71.670,32 eura.

- Kad se zavrti KRUG pozitivne energije, znanja i inovativnih rješenja mladih ljudi, siguran sam da će te ideje pokrenuti novi poduzetnički zamah. Mladih i kreativnih ljudi, hvala Bogu, ima, a sad su od svog Grada dobili i preduvjete (kompletno opremljene uredske prostore i popratne sadržaje, sale za sastanke, konferencijsku i prezentacijsku dvoranu, kuhinju…) za bolje startup pozicije i plodno tlo za dijeljenje i razvoj ideja. Kad tome još dodamo da je projekt uređenja i opremanja ureda za poduzetnike financiran europskim novcima, onda je zadovoljstvo još i veće - poručio je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević te zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.

Marijana Žižić, pročelnica upravnog ureda za EU fondove, gospodarstvo i zaštitu okoliša, istaknula je kako je prostor namijenjen solinskim startupovima, ali kako ga neće limitirati. 

- Bit će otvoren za sve, pogotovo za popularne nomade. Ostavljamo prostor cirkulacije i kreativnog razvoja. Želimo kreativne industrije povezati s kulturnom i pomorskom baštinom, želimo da se takve firme tu razvijaju i doprinose razvoju grada i gospodarstva. Dvanaest je radnih mjesta otvoreno, a vidjet ćemo koliko će firmi prijaviti. Imamo jedan zauzeti stol jer smo odlučili natječajem jedno mjesto dati besplatno. Ukupno je potrošeno oko milijun eura - otkrila je Žižić te svima zaželjela uspješan rad.

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban zahvalio je Gradu Solinu što je početnicima dao priliku. Naveo je kako je mladima pomoć potrebna na početku jer nemaju adekvatan prostor za rad. 

- Županija je ovaj projekt potpomogla s oko 70 tisuća eura, a kroz niz poticaja već smo pomagali mladima i u tom smjeru ćemo i nastaviti. Isto tako do kraja godine pripremamo ICT inkubator u Ulici Ruđera Boškovića na četiri etaže i vjerujemo da ćemo otvoriti vrata svim mladim stručnjacima s tog područja. Sva je ta mreža potpore mladim ljudima budućnost, a pogotovo ovdje u najmlađem gradu u Hrvatskoj - naglasio je župan. 

Vaša reakcija na temu