Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay FOTOGALERIJA: IMPRESIVNE SVJETSKE GRAĐEVINE Šarena katedrala u Moskvi izvorno je bila bijela

FOTOGALERIJA: IMPRESIVNE SVJETSKE GRAĐEVINE Šarena katedrala u Moskvi izvorno je bila bijela

Današnji izgled zadobila je u 17. stoljeću

U impresivne svjetske građevine i arhitektonska čuda ubraja se katedrala sv. Vasilija u Moskvi. Uz to što se radi o najpoznatijoj ruskoj turističkoj atrakciji, valja istaknuti i da ju je UNESCO svrstao na popis Svjetske baštine.

Katedrala je izrazito neobična - sastoji se, naime, od osam manjih kapela okupljenih oko one glavne koja je posvećena sv. Vasiliju. Tornjevi su posebno dizajnirani u obliku lukovice kako bi izdržali velike količne snijega tipičnog za rusko područje.

Ono što je posebno zanimljivo jest da katedrala nije oduvijek šarena kakvu je sada svi poznaju. Naime, prvotno je bila obojana u bijelo sa zlatnim kupolama. Današnji izgled zadobila je u 17. stoljeću. 

U fotogaleriji se može vidjeti kako danas izgleda.

Vaša reakcija na temu