Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay FOTOGALERIJA: NEOBIČNE GRAĐEVINE Kuća koja pleše privlači brojne posjetitelje

FOTOGALERIJA: NEOBIČNE GRAĐEVINE Kuća koja pleše privlači brojne posjetitelje

Izgradio ju je češki arhitekt koji je rođen u Hrvatskoj

Kuća koja pleše, tzv. Plešuća kuća koja nosi još i nadimak 'Fred i Ginger' poslovna je zgrada u srcu Praga koja privlači brojne posjetitelje. Česi je nazivaju Tancici dum. 

Izgrađena je 1997. godine. Na njoj je radio Vlado Milunić, češki arhitekt koji je rođen u Hrvatskoj, u suradnji s Frankom Gehryjem, arhitektom koji je projektirao popularni Guggenheim u Bilbaou.

Vizualno podsjeća na par plesača, što se može vidjeti u fotogaleriji koju donosimo. Namjera je i bila postići 3D učinak, zbog čega prozori imaju konveksne okvire.

Plešuća kuća trebala je poslužiti kulturno-umjetničkim svrhama, ali je postala poslovni prostor. Ondje su danas smješteni uredi nekoliko multinacionalnih tvrtki, a na zadnjem je katu francuski restoran. 

Vaša reakcija na temu