FOTOGALERIJA: Provjerite kako će nakon obnove izgledati luksuzni hvarski hotel Palace

FOTOGALERIJA: Provjerite kako će nakon obnove izgledati luksuzni hvarski hotel Palace

Investicija je vrijedna 100 milijuna kuna

U 2019. godini Sunčani Hvar nastavlja s najznačajnijom investicijom u portfelju, a to je obnova hotela Palace, vrijedna 100 milijuna kuna. Već prije svog otvorenja, ovaj najluksuzniji hotel na otoku postao je član elitne hotelske asocijacije luksuznih hotela The Leading Hotels of the World. Tome je zasigurno zaslužna njegova lokacija u samom srcu grada Hvara te impresivna venecijanska i austrijska arhitektura koja se stapa s jedinstvenom arhitektonskom cjelinom stare gradske Loggie i sat-kule. 

 - Veliko nam je zadovoljstvo što smo postali članom prestižne grupacije The Leading Hotels of the World koji u svom konzorciju broji preko 400 luksuznih hotela i resorta. Hotel Palace objedinjuje najviše standarde luksuza s vizijom da pruži gostima vrhunsku uslugu i jedinstveno iskustvo - izjavila je Gordana Tomičić, predsjednica Uprave.

U 2018. godini Sunčani Hvar Hoteli ostvarili su značajan rast prema svim pokazateljima. Ukupni prihodi iznosili su 288,5 milijuna kuna, što predstavlja rast od 37%. Tako je u 2018. godini Društvo od prodaje ostvarilo prihode od 212,8 milijuna kuna, dok je bruto operativna dobit iznosila 99 milijuna kuna što je rast od 74% u usporedbi s 2017. godinom. Zahvaljujući velikim ulaganjima u portfelj proteklih godina i investicijama u 2018. godini vrijednih 44 milijuna kuna koje uključuju renovaciju hotela Amfora i Adriana, zabilježena je najbolja, ali i najduža turistička sezona. Društvo je ostvarilo značajan rast prihoda iz smještaja, od 12,6 milijuna kuna, što je porast od 11% u usporedbi s 2017. poslovnom godinom. Istovremeno, zabilježen je i rast poslovanja segmenta hrane i pića u iznosu od 7,6 milijuna kuna, što je povećanje od 14% u odnosu na prošlu godinu.

Jedinstvenom strukturom gostiju Sunčanog Hvara i dalje dominiraju emitivna tržišta Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije. Rast gostiju iz SAD-a je 26%, dok je u Velikoj Britaniji 14% u odnosu na prethodnu godinu. Ostala razvijena tržišta koja bilježe rast noćenja su Australija, Brazil te skandinavske i zapadnoeuropske zemlje. 

U predsezoni zabilježen je porast prihoda soba od 18% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što je rezultat sve ranijeg otvaranja hotela te povećanog broja dolazaka gostiju kojima su omogućene frekventne katamaranske linije van visoke sezone. 

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare