Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Iskoristite svaki kutak u kuhinji: praktične ideje za male kuhinje
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Iskoristite svaki kutak u kuhinji: praktične ideje za male kuhinje

Trgovina namještaja Furnitura pripremila je korisna rješenja

Niste sasvim sigurni kako krenuti s renoviranjem male kuhinje? Ako želite da bude što funkcionalnija, prije svega je potrebno postići maksimalnu iskorištenost prostora. Osim toga, vrlo je važno odabrati pravi namještaj, koji će vam, unatoč malenoj prostoriji, ipak pružiti dovoljno prostora za odlaganje pribora, hrane i ostale kuhinjske opreme.

Ali kako to postići? S dobrim planom i pravim komadima namještaja moći ćete i mali prostor pretvoriti u potpuno funkcionalnu i ugodnu kuhinju. Provjerite kakva su rješenja za manje kuhinjske prostore pripremili u trgovini namještaja Furnitura.

U nastavku pogledajte naše korisne savjete za planiranje male kuhinje i iskoristite svoj kuhinjski prostor do zadnjeg centimetra!


4 brze ideje za male kuhinje

Predstavljamo vam četiri jednostavna savjeta uz pomoć kojih će stvaranje kulinarskih specijaliteta u maloj kuhinji postati iznimno ugodan zadatak.

1. Oblici kuhinja

Maksimalna iskoristivost prostora moguća je samo ako odaberete pravi oblik kuhinje. Linijske blok kuhinje su najbolji izbor. Ipak, savjetujemo vam da se prije njihove kupnje obratite stručnjacima za namještaj. Uz njihovu pomoć raspored i interijer kuhinje prilagodit će se vašem životnom stilu i svakodnevnim (kuharskim) potrebama.

Mini kuhinja ADELE

Za sve one koji se susreću s nedostatkom vremena Furnitura omogućuje online kupnju male kuhinje. Ako ćete svoj kulinarski kutak opremati iz udobnosti kućne fotelje, savjetujemo vam da vrlo pažljivo izmjerite prostor, provjerite mjesta priključaka, odvoda, prozora i vrata kako biste izbjegli neugodnosti uzrokovane pogrešnim odabirom. U odabiru će vam rado pomoći tim podrške koji je dostupan na telefonskom broju 099 35 71 680, e-mailom info@furnitura.hr ili putem kontakt obrasca na web stranici.

2. Organizacija prostora

Za svaku kuhinju važno je da je uređena. Posebno kod malih kuhinja, ključno je iskoristiti svaki kutak koji vam je na raspolaganju. Jednostavno si ne možete priuštiti da ga rasipate jer će isti brzo postati nefunkcionalan.

Mini kuhinja MELA

Pri tome vam može pomoći praktičan unutrašnji namještaj koji osigurava jasno i uređeno spremanje. Stručnjaci za namještaj savjetuju da pri opremanju male kuhinje krenemo od planiranja osnovnih elemenata:

● prikladan element za korito,

● manji ormarići sa slobodnom radnom površinom,

● element za kuhinjsku ploču, 

● čim viši viseći kuhinjski elementi.

3. Snaga boja

Jeste li znali da odabirom odgovarajuće boje možete postići da vaša kuhinja izgleda veća. Najbolje je odabrati bijelu boju koja raspršuje reflektirajuće svjetlo po prostoru i optički ga povećava. Stručnjaci za dizajn interijera preporučuju elemente s minimalističkim dizajnom koji otvaraju prostor svojom elegancijom.

Mini kuhinja VITA

Dobrodošao je i odabir nježnih boja - radna površina u svijetlim tonovima drveta te kuhinjski ormarići u nježnoj bijeloj ili krem boji. Upravo takve kuhinje možete pronaći i na web stranici Furniture – pogledajte njihovu ponudu i odaberite pravu kuhinju za sebe.

4. Ne zaboravite na radnu površinu

Glavni problem manjih kuhinja je osigurati funkcionalnu radnu površinu. Osim svih nužnih kućanskih aparata, morate imati i dovoljno prostora za pripremu hrane. Radne površine bi stoga trebale biti što dublje kako biste dobili dodatan prostor za odlaganje pribora i sastojaka tijekom kuhanja.

Dodatna polica može vam itekako koristiti kao dodatni radni prostor, omogućujući vam veću slobodu kod kuhanja.

 Mini kuhinja OSCAR

Blok kuhinje za svaki dom

Blok kuhinje su odlično rješenje za manje prostore. One su malo jednostavnije, jer su svi elementi postavljeni u jednoj ravnoj liniji. Prije kupnje, potrebno je izmjeriti duljinu zida na koji će biti postavljeni elementi, kao i odrediti mjesto odvoda, struje, prozora i vrata.

U Furnituri ćete pronaći raznoliku ponudu visokokvalitetnih blok kuhinja bezvremenskog dizajna. Uvjerit će vas atraktivni tonovi boja i funkcionalno oblikovani elementi namještaja. Njihove najpopularnije mini blok kuhinje su Mela, Nika i Junona, koje su dostupne u različitim bojama – bijeloj i različitim nijansama drveta.

Mini kuhinja NIKA

Treba spomenuti i kvalitetne kuhinje proizvođača Jela, koje možete naručiti kao pojedinačne elemente i tako ih u potpunosti prilagoditi svom domu. Njihovi modeli kuhinja nedvojbeno su pobjednički izbor za sve one koji u svom domu žele visokokvalitetni namještaj po povoljnoj cijeni. Oduševit će vas visoki sjaj, kompaktni i izdržljivi materijali, meko zatvaranje i atraktivne kombinacije boja.

Ako vam već sastavljene mini blok kuhinje ne odgovaraju, možete se odlučiti za kupovinu pojedinih elemenata. Na raspolaganju su vam brojni kuhinjski elementi različitih dimenzija uz pomoć kojih možete sastaviti mini blok ili kutnu kuhinju u obliku slova L ili U u svim dimenzijama. Možete birati između različitih ormara, visećih elemenata i ladica, a pojedine elemente moguće je i zamijeniti. Uz pomoć Furniture, brzo i jednostavno možete sastaviti kuhinju u potpunosti prema vašim željama.

Moderna kuhinja JELA HIGHLINE

Trebate li pomoć u planiranju svoje male kuhinje? Onda iskoristite besplatni 3D render u Furnituri. Pomoću ove praktične usluge, lakše ćete moći zamisliti konačni izgled svih odabranih elemenata kao cjelinu.

Kuhinja po mjeri posebno je prikladna za male prostore jer tako postižemo najbolju moguću iskoristivost prostora. Pri odabiru unutarnjeg kuhinjskog namještaja koji će najbolje odgovarati vašem domu, može vam pomoći savjetodavni tim iz Furniture, uz pomoć kojih su se želje o domu iz snova ostvarile već mnogim hrvatskim obiteljima.

Kuhinjski blok SABELA

Kuhinjski namještaj potražite kod stručnjaka

Opremanje manjih prostora često se pokaže kao izazov koji zahtijeva puno planiranja i promišljenih odluka. Vlasnici malih kuhinja često kažu da bi bez pomoći iskusnog savjetnika za namještaj teško postigli vrhunski opremljen i optimalno iskorišten prostor. Svjestan je toga i višestruko nagrađivani ponuđač unutarnjeg namještaja Furnitura, pa osim odlične ponude malih i blok kuhinja, svojim kupcima osiguravaju i podršku stručnog savjetničkog tima.

Mini kuhinja BONO

Uz njihovu pomoć vaš će projekt opremanja kuhinje postati jednostavniji, ugodniji, a prije svega manje stresan. Na savjetnika se možete obratiti putem telefona (099 35 71 680), e-mailom ili kontakt formom.


Vaša reakcija na temu