Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Kako urediti i dekorirati nekretninu da se proda ili iznajmi brže i za više novca?

Kako urediti i dekorirati nekretninu da se proda ili iznajmi brže i za više novca?

Home staging je usluga odnosno umjetnost uređenja i dekoriranja stanova i kuća posebnim tehnikama koje mogu postići maksimalan učinak na tržištu

Predavanje na temu 'Kako urediti i dekorirati nekretninu da se proda ili iznajmi brže i za više novca?'  održat će se u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku 27. veljače s početkom u 19 sati.

Potaknuta stranim TV emisijama o uređenju nekretnina u koje treba uložiti malo, a da se na kraju dobije puno, predavanje će održati dugogodišnja agentica za nekretnine i home staging expert Jasminka Fišer Gavranović


- Ovaj novi trend na tržištu nekretnina se zove home staging. Potekao iz Amerike, širi se Europom, te na mala vrata dolazi na područje Hrvatske. Vrlo je malo osoba u Hrvatskoj koje se bave ovom atraktivnom djelatnošću jer kod nas još uvijek nema saznanja o tome kako uz mala ulaganja u nekretninu koju prodajemo ili iznajmljujemo, ustvari možemo postići velike rezultate i povećati njenu vrijednost. U svijetu je već dokazano da uređena nekretnina lakše pronalazi kupca, te je potpuno uobičajeno da profesionalac dekorira nekretninu prije prodaje ili najma. Nekretnine za prodaju uređene home staging tehnikama postižu bržu prodaju, a ponekad i bolju cijenu. Dok nekretnine za iznajmljivanje uređene home staging tehnikama postižu maksimalnu popunjenost, te samim tim i veću zaradu. Ova djelatnost je vrlo prihvaćena u inozemstvu i dokazano funkcionira - navodi se u najavi predavanja.

Do sada smo o tome samo mogli gledati na televiziji na stranim programima. Međutim, u našoj blizini postoji home staging expert, osoba s inozemnom diplomom i koja će rado svoja saznanja prezentirati na predavanju. Nakon prvog home staging predavanja u Vodicama, stilistica za nekretnine, ohrabrena mnogim pitanjima odlučila je i dalje raditi na edukaciji i pomoći prodavateljima u prodaji i iznajmljivačima pripremiti se za sezonu. Svojom edukacijom, kaže, voljela bi pobuditi razvijanje ove djelatnosti u ostalim dijelovima države. 

Home staging je usluga odnosno umjetnost uređenja i dekoriranja stanova i kuća posebnim tehnikama koje mogu postići maksimalan učinak na tržištu. Uz minimalne investicije i ulaganja, s namještajem i dekoracijom kojeg već imamo, te uz određene korekcije, naš stan ili kuća može i uživo i na fotografijama izgledati puno bolje i atraktivnije. 

Bez obzira radi li se o nekretnini u kojoj netko živi ili je nekretnina potpuno prazna, home staging se preporučuje naročito: iznajmljivačima koji nemaju dobru popunjenost, zatim iznajmljivačima i prodavateljima nekretnina sa zastarjelim unutarnjim uređenjem, prodavateljima namještenih nekretnina koji su već nekoliko puta spuštali cijenu, vlasnicima nekretnina koji su prezaposleni te bi promjene u uređenju, a uviđaju da angažman oko uređenja iziskuje puno vremena i živaca, te investitorima i graditeljima koji žele imati ogledne/pokazne stanove ili kuće radi brže prodaje, kao i svima čije nekretnine već duže vrijeme ne privlače interes i na tržištu stoje neprodane ili neiznajmljene.

- Na predavanju ćete čuti pregršt korisnih i interesantnih savjeta kako da vaša nekretnina bude konkurentna na tržištu. Naučit ćete kako home stagingom možemo istaknuti pozitivne strane svakog apartmana ili kuće i kako ono negativno staviti u drugi plan. Vidjet ćete puno primjera i fotografija 'prije i poslije', te ćete sva saznanja moći iskoristiti u svom domu odmah poslije predavanja - poručili su organizatori.

Vaša reakcija na temu