Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Kuća za 1 euro: Ovo su najjeftinije destinacije za kupnju vlastite vikendice

Kuća za 1 euro: Ovo su najjeftinije destinacije za kupnju vlastite vikendice

No, postoje i uvjeti

Ako sanjate o kući za odmor, ali imate i ograničen budžet, donosimo vam sjajne vijesti. Na cijelom svijetu postoji mnogo država gdje kuća za odmor može biti pristupačna i jeftina. Ako vam nije bitno da ste za sat-dva u vikendici, ove lokacije svakako vrijedi pogledati i istražiti ponude kuća ili apartmana za ljetovanje ili zimovanje, a kada ih ne koristite, uvijek se možete baciti u biznis. Italija, Turska, Bugarska ili Španjolska. Punkfuer donosi destinacije u kojima ćete za manje od 30 tisuća eura kupiti nekretninu za odmor.

Kuća za 1 euro u Italiji

Nije šala. Ovo je stvarnost. Jeste li se ikada zapitali gdje možete pronaći projekte za kuću od 1 eura? U Italiji. Na sjeveru i jugu talijanskog otoka Sicilija pronaći ćete na stotine nekretnina koje vlada zbog velikog iseljavanja stanovnika nudi po cijeni već od jednog eura. Iako se čini kao da je to šala, nije. Nekretnine nisu u najboljem stanju, a potpisivanjem ugovora o kupnji pristajete na uvjete koji govore da nekretninu morate obnoviti najkasnije 3 godine nakon kupnje.

Ostavljate polog od 2.500 - 5000 eura koje dobijete natrag nakon renovacije, a ako ne renovirate, ostajete bez njega. Sasvim realna i moguća opcija, koja ne samo da će vam osigurati nekretninu za 1 euro, već ćete se moći uključiti u renovaciju, biti kreativni te izraziti svoju osobnost. Nekretnine su smještene u unutrašnjosti Sicilije, većinom u starim gradićima s oko 10-20 tisuća stanovnika.

Stan u Istanbulu za manje od 25.000 eura

Nekretnine u Turskoj toliko su jeftine u usporedbi sa zapadnim zemljama da se čine nerealnima. Naime, odete li izvan strogog centra grada u kvartove kao što su Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt na europskoj strani ili Maltepe na azijskoj strani Istanbula, pronaći ćete nekretnine već od 150 tisuća kuna. I ovdje ne govorimo o garsonijerama, već o normalnim, velikim stanovima od 80 kvadratnih metara na više. Poželite li potražiti nekretnine, najbolje je angažirati ovlaštenog agenta, a poželite li to učiniti sami, instalirajte aplikaciju Sahibinden, koja vam donosi pregled svih nekretnina za najam i kupnju u cijeloj Turskoj.

Apartman za odmor u Egiptu već od 122.000 kuna

Kako smo krenuli u istraživanje gdje i kako doći do povoljnih nekretnina, naišli smo na oglas egipatske kompanije koja prodaje stanove u popularnom ljetnom odredištu Hugharda. Aqua Tropical Resort naziv je objekta koji je u izgradnji, a koji će se nalaziti tik uz more. Stanovi će biti u prodaji po cijeni već od 13.863 funti, što je oko 122 tisuće kuna. Apartman se nalazi u objektu s bazenom, restoranima te saunom, koja je na korištenju vlasnicima zgrada. Sasvim odlična prilika za kupnju nekretnine daleko od svega, na drugom kontinentu.

Bugarsko Crno more kao popularno odredište mnogih

Na internetu je moguće pronaći veliki broj nekretnina za prodaju i iznajmljivanje u odmaralištima uz bugarsku crnomorsku obalu. Trenutno su nekretnine za prodaju i iznajmljivanje u Bugarskoj izvrsna prilika zbog zaista niskih cijena. Naravno, sve ovisi o tome što tražite - apartman na plaži uz samo more ili ste u potrazi za cijelom kućom.

Baš kao i u Hrvatskoj, cijene ovise o udaljenosti od plaže. Bugarska obala Crnog mora nudi veliki izbor zabave i različite načine provođenja odmora – vodene sportove, golf i razgledavanje ili samo ležanje na plaži i uživanje u toplom suncu. Zato je kupnja ili unajmljivanje nekretnina na plaži u Bugarskoj jedan od najboljih izbora koje možete učiniti. Studio-apartmane na moru možete pronaći za već od 13 tisuća eura, što je oko sto tisuća kuna.

Vaša reakcija na temu