Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash MALOTKO ZNA ZA OVU POGODNOST Ako kupujute državni stan na keš, možete dobiti veliki popust

MALOTKO ZNA ZA OVU POGODNOST Ako kupujute državni stan na keš, možete dobiti veliki popust

Riječ je o odluci iz 2013. godine

Nije neobično da potrošači dobiju popust kada u trgovini plaćaju gotovinom, no malo njih zna da popust na keš mogu dobiti i kada kupuju državni stan, i to u nemalom iznosu od čak 15 posto kupoprodajne cijene.

U to smo se uvjerili kada smo prošli tjedan na stranicama Ministarstva prostornog uređenja pronašli odluku o prodaji stana u Domjanićevoj ulici u Zagrebu, u kojoj je pisalo kako kupac na kupoprodajnu cijenu od 179.928 kuna dobiva 'osobni popust s osnove načina plaćanja od 15 posto', odnosi Jutarnji list.

Temelj za takav popust pronašli smo u Odluci o prodaji stanova u vlasništvu Republike Hrvatske iz 2013. godine, kojom se definira da pravo na ostvarivanje popusta prilikom kupnje državnog stana dobivaju osobe koje su u trenutku kupnje stana bili najmoprimci tog istog stana, ili su najmoprimci bili članovi njihove uže obitelji, i to na temelju ugovora o najmu, te ako u trenutku kupnje nisu imali drugu nekretninu.

Kako su pojasnili iz Ministarstva, kada su u pitanju stanovi kojima je raspolagalo to tijelo, dosad je na temelju odluke iz 2013. godine sklopljen 261 kupoprodajni ugovor, od čega 38 ugovora obročnom uplatom te 223 ugovora jednokratnom uplatom. 'Svi kupci koji su kupili stan putem jednokratne isplate koristili su i spomenuti popust od 15% s osnove jednokratnog plaćanja.

Ističemo kako Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine ne raspolaže i ne upravlja svim stanovima u vlasništvu RH, nego velikim brojem stanova u vlasništvu RH upravljaju i raspolažu i druga državna tijela, poput Ministarstva obrane RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i slično', pojašnjavaju. 

Vaša reakcija na temu