Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NATJEČAJ GRADA SPLITA Zaprimljeno 178 zahtjeva socijalno ugroženih građana za najam stanova

NATJEČAJ GRADA SPLITA Zaprimljeno 178 zahtjeva socijalno ugroženih građana za najam stanova

U tijeku je administrativna provjera

Završene su prijave na javni natječaj Grada Splita za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima. Zaprimljeno je ukupno 178 zahtjeva. 

Natječaj je bio otvoren u razdoblju od 20. rujna do 20. listopada 2021. U tijeku je administrativna provjera pristiglih zahtjeva, a potom će uslijediti postupak bodovanja temeljem Pravilnika o davanju stanova u najam. 

Iz Grada podsjećaju kako se natječaj za davanje stanova u najam socijalno ugroženim građanima temelji na novom pravilniku kojim su revidirana mjerila za utvrđivanje liste reda prvenstva.

- Razlog donošenja novog pravilnika bila je upravo potreba da se u prioritet pri utvrđivanju budućih korisnika gradskih stanova uvrsti socijalno najugroženije građane poput osoba s utvrđenim invaliditetom, samohranih roditelja, roditelja njegovatelja…. Pri utvrđivanju novih mjerila, uz predstavnike Službe za gospodarenje gradskom imovinom sudjelovali su i predstavnici Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju, Centra za socijalnu skrb Split i Udruge Most - navode iz Grada.


Vaša reakcija na temu