Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook OGLASIO SE BANOŽIĆ 'Imam potpuno pravo na veći stan'

OGLASIO SE BANOŽIĆ 'Imam potpuno pravo na veći stan'

'U onom trenutku kad su mi ponudili 90 kvadrata, ja sam prihvatio'

Stigla su nova saznanja oko stana od 92 četvorna metra koji u središtu Zagreba koristi ministar obrane Mario Banožić. Prema pisanju portala Telegram, ministar dobiva i naknadu za odvojeni život, jer mu obitelj živi u Slavoniji. Prošli tjedan Ministarstvo obrane priopćilo je da ministar na stan te veličine ima pravo jer ima troje djece. Danas, pak, tvrde da je stan dobio jer je ministar dužnosnik prve skupine.

Evo što je za Dnevnik Nove TV rekao ministar Banožić.

- Ja kao dužnosnik prve skupine imam potpuno pravo na veći stan od 60 kvadrata ili trosoban stan. U onom trenutku kad su mi ponudili stan od 90 kvadrata, ja sam prihvatio, kao jedan od osnovnih razloga jer se sastoji od dvije spavaće sobe. U jednoj sam ja, u drugoj su tri dječja kreveta, dakle vrlo jednostavno - da onim vikendima, onim trenucima kad ne mogu otići kući nastojim da djeca dođu u Zagreb, da budemo zajedno - rekao je Banožić.

Reporterka Dnevnika Nove TV podsjetila ga je: 

- Da citiram priopćenje od prošlog tjedna - 's obzirom da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature'.

- Mogao je taj stan biti i 60 kvadrata i više od 60 kvadrata u tom trenutku, ali jednostavno nije bilo, ja sam ostvario pravo na veću kvadraturu i uredio sam tu jednu sobu - uzvratio je ministar i dodao kako nije bilo manjih stanova.

Ministar Mario Banožić, podsjetimo, u strogom centru Zagreba koristi državni stan, puno veći od onih koje koriste njegovi kolege ministri. U MORH-u su brzinom svjetlosti demantirali da si ga je ministar sam birao i da je uređivan za njega.

Riječ je o trosobnom stanu, udaljenom manje od pet minuta hoda od Ministarstva državne imovine, njegova bivšeg radnog mjesta.

- Sukladno Uredbi Vlade RH o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba (NN 127/13), kvadratura stana vezana je za dužnost koja se obavlja te ovisno o broju članova obitelji. S obzirom na to da ima troje djece, ministar je imao pravo na stan veće kvadrature - stajalo je u priopćenju MORH-a.

U međuvremenu je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo predmet protiv ministra.

- Vidio sam da je ministar već reagirao. Član je Vlade, nije iz Zagreba. Došao je u Zagreb. Tvrtka raspolaže s određenim brojem stanova, on je dobio taj stan, ako je trebalo urediti, uredili su ga. Nisu ga uredili da on to sa sobom u nekom koferu odnese kući - rekao je premijer Andrej Plenković braneći svog ministra.

Međutim, priča ima novi zaplet. Kako je prvi pisao Telegram, ministar Banožić prima i naknadu za odvojeni život od obitelji. Na tu naknadu ima pravo svaki hrvatski radnik koji radi izvan mjesta stanovanja i pritom je odvojen od svoje obitelji. Neoporeziva visina naknade je maksimalno 1750 kuna mjesečno.

Dakle, ministar Banožić veći je stan dobio zbog troje djece, a dobiva dodatak za odvojeni život od te iste obitelji.

Vaša reakcija na temu