Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Otkriveno što gosti prvo pogledaju u vašem domu

Otkriveno što gosti prvo pogledaju u vašem domu

Provedeno je istraživanje

Stručnjaci sa stranice confused.com analizirali su jedinstvene podatke dobivene korištenjem tehnologije koja prati naše oči kako bi identificirali točna područja, komade namještaja i dekoracije koje ljude najviše privlače u svakoj prostoriji.

Ako vam je stalo do toga da impresionirate goste sa svakim detaljem, možda će vas zanimati što su otkrili, odnosno na koja područja se trebate usredotočiti, a kojim dijelovima doma ne trebate posvetiti previše pažnje.

U sklopu istraživanja sudionicima su pokazane fotografije različitih prostorija u domu. Korištenjem posebnog softvera za praćenje očiju zabilježen je ukupan broj pogleda upućenih prema različitim elementima prostorije, poput podova, prozora ili umjetničkih djela, prenosi portal Zadovoljna.

Kuhinja

Istraživanje je pokazalo da u kuhinji najviše pažnje privlači pod. Drugo mjesto, barem po broju pogleda, osvojili su kuhinjski ormarići, a slijede ih radne ploče. Dakle, ako želite oduševiti goste vašom kuhinjom, možda čišćenje poda pomogne.

Dnevni boravak

U dnevnoj sobi najviše pozornosti privlače mekani dekori i ključni komadi namještaja. Stolići, sagovi i ukrasni jastuci privukli su najviše pogleda. I dok su jastuci zauzeli treće mjesto po broju pogleda, čini se da su zadržali pažnju sudionika duže od ostalih elemenata u dnevnoj sobi. Iznenađujuće, televizor nije privukao previše pozornosti, kao ni umjetnine na zidovima. Njih su ljudi najmanje gledali.

Kupaonica

Velika je vjerojatnost da će tijekom posjeta gosti barem jednom otići u kupaonicu. Tamo će im, barem prema rezultatima ovog istraživanja, najviše pažnje privući ogledalo. Drugo mjesto po broju pogleda zauzeli su ormarići ispod umivaonika, a treće sam umivaonik.

Spavaća soba

I na kraju, za slučaj da će gosti kod vas prenoćiti, dobro je znati da će su spavaćoj sobi najviše pažnje obratiti na posteljinu, odnosno krevet. Njih najviše će zatim baciti pogled na komodu, a onda na prozore i ukrasne jastuke, ako ih imate.

Vaša reakcija na temu