Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX

Otvoren natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX

Traje do 23. travnja

CEMEX Hrvatska i Odbor nagrade otvorili su natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX koja predstavlja priznanja za iznimna građevinska i arhitektonska postignuća.


Ovogodišnji natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX bit će otvoren do 23. travnja. Odbor nagrade će u lipnju dodijeliti priznanja najboljim prijavljenim radovima. Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Osim toga dodjeljuju se i četiri posebna priznanja za Održivu gradnju, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalnu pristupačnost i Društvenu vrijednost.

Kako je zbog pandemije bolesti covid-19 prošle godine natječaj bio otkazan, tako ove godine sudjelovati mogu svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom posljednjih triju godina, 2018., 2019. i 2020. Projekti prijavljeni prošle godine razmatrat će se ove godine, a oni koji su prijavu ostavili nepotpunom moći će je dovršiti tijekom ovog natječaja.

Prijaviti se mogu projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda. Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost i drugi stručni čimbenici.

I ovogodišnju Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan 'Ideje koje grade život'. Tvrtka prepoznaje one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj bolje prakse gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Pobjednički projekti  predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, globalnoj Graditeljskoj nagradi CEMEX (CEMEX Building Award) koja će se krajem godine održati u Meksiku, ovoga puta samo u online prijenosu.

Više informacija o natječaju za Graditeljsku nagradu CEMEX možete pogledati na sljedećoj poveznici www.cemex.hr/graditeljska- nagrada-cemex.

Vaša reakcija na temu