Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Otvoren natječaj za zakup poslovnih prostora, dvije atraktivne lokacije nalaze se u Splitu

Otvoren natječaj za zakup poslovnih prostora, dvije atraktivne lokacije nalaze se u Splitu

Prostori se mogu obići i pogledati između 24. lipnja i 1. srpnja

U subotu, 18. lipnja raspisan je javni natječaj za podnošenje ponuda za zakup poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske u 11 gradova. Osim središnje Hrvatske sa Zagrebom, Bjelovarom i Petrinjom, ponuđeni su poslovni prostori u Slavoniji, u Osijeku i Belom Manastiru, a od obalnog dijela Hrvatske u Rijeci, Kastvu i Cresu te prema jugu u Zadru, Splitu i Dubrovniku.

Trećim natječajem u 2022. Državne nekretnine d.o.o. daju u desetogodišnji zakup 32 državna prostora na frekventnim lokacijama u središtima gradova i gradskih kvartova. Od 19 prostora ponuđenih u Zagrebu, u nultoj zoni ponuđena su četiri prostora, dva u Ilici na broju 37, mali ulični u prizemlju veličine 20-ak m2 s početnom zakupninom od  108 kn/m2 i iznad njega na prvom katu prostraniji veličine 120 m2 s početnom zakupninom od cca 72 kn/m2. Druga dva ulična prostora nulte zone od 74 i 50 m2 još su bliža središnjem zagrebačkom trgu, a oba su na broju 3 i nalaze se u Jurišićevoj ulici, s izlazom i na dvorište, te u središnjem dijelu ulice Frane Petrića, između Ilice i Bogovićeve.

U drugoj zoni zakupa, na dva gradska trga s pogledom na kvartovske zelene oaze, ponuđeni su poslovni prostori veličine 30-ak m2 s početnom zakupninom od cca 65 kn/m2. Nalaze se na Trgu kralja Tomislava 17, u blizini Glavnog kolodvora, i na Trgu Otokara Keršovanija koji je nedaleko Kvaternikovog trga.

Osim Zagreba, poslovni prostori u nultoj gradskoj zoni ponuđeni su i u Splitu i Dubrovniku. Početna zakupnina za dvorišni poslovni prostor udaljen manje od 100 metara od splitske Rive na adresi Marulićeva 6 iznosi 125 kn/m2, dok za je za ulični poslovni prostor u dubrovačkoj gradskoj jezgri na križanju Široke i ulice Od Puča početna zakupnina 980 kn/m2.

Prema terminima objavljenima u Javnom pozivu, prostori se mogu obići i pogledati između 24. lipnja i 1. srpnja 2022., a u zakup se daju u viđenom stanju. Natječaj će biti otvoren do 8. srpnja 2022. do 12 sati, kada istječe rok za predaju ponuda i nakon čega slijedi njihovo javno otvaranje koje će se održati isti dan u 13.30 sati u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Ponude se dostavljaju poštom na adresu: Državne nekretnine d.o.o., Planinska 1, Zagreb ili osobno u pisarnicu Društva, a pravo na sklapanje ugovora ostvaruje najpovoljniji ponuditelj koji je ispunio uvjete natječaja i ponudio najviši iznos zakupnine. 

Detaljne informacije o prostorima, s fotografijama i uvjetima natječaja, nalaze se na poveznici.

Vaša reakcija na temu