Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Petar Grašo kupio apartman u ekskluzivnom kompleksu, a prvi susjed će mu biti kum: 'Obožavam ovo mjesto'

Petar Grašo kupio apartman u ekskluzivnom kompleksu, a prvi susjed će mu biti kum: 'Obožavam ovo mjesto'

Neslužbeno doznajemo kako su u istom kompleksu apartmane rezervirali mnoga poznata imena s regionalne sportske i umjetničke estrade

Proteklih godina u hrvatskom se susjedstvu stvara istinska oaza zimskog turizma. Naravno, riječ je o Jahorini koja se ugostiteljskom ponudom, skijaškim stazama i infrastrukturnim sadržajima svrstala uz bok najprestižnijim europskim ski resortima.

Jahorina je omiljeno zimovalište na jugoistoku Europe i nekadašnji centar Olimpijskih igara u Sarajevu koje su se održale 1984. godine. Destinacija je u posljednjih desetak godina doživjela procvat i nekretninski bum odnosno značajna ulaganja pa stoga ne čudi da je postala magnetom za poznate osobe, prvenstveno pjevače, sportaše i poduzetnike iz cijele regije. 

Tako se proteklih dana, uoči koncerta Petra Graše na Jahorini, proširila vijest da je splitski pjevač, baš tamo kupio luksuzni apartman u sklopu kompleksa smještenog stotinjak metara od skijaške staze i s pogledom na gustu borovu šumu na nešto više od 1500 metara nadmorske visine.

Grašo već godinama pokazuje poduzetničku svestranost. Iako mu je posao vezan za mikrofon i binu, već određeno vrijeme ovaj novopečeni otac promišljeno ulaže u turizam, a zbog svoje karizme nerijetko je angažiran kao zaštitno lice određenih lifestyle brendova.

Kako neslužbeno doznajemo, Grašina nova vikendica nalazi se u sklopu ekskluzivnog kompleksa Monterra, investicije teške najmanje 15 milijuna eura, a iza koje stoji tamošnji poduzetnik Aleksandar Lazarević koji u svome portfelju već ima i Termag, jedan od najcjenjenijih hotela na Jahorini.

Baš u Termagu Grašo će održati koncert 27. siječnja 2024. što je i potvrdio u razgovoru, a zatim se osvrnuo i na pitanje o svojoj novoj investiciji.

'Jahorinu vole svi jer je ona izvorište gostoljubivosti, pozitivne energije i dobre zabave za cijelu regiju. Zbog blizine joj gravitira dosta Dalmatinaca ali i Zagrepčana, a tamo često vidim i drage prijatelje iz Slovenije, BiH i Srbije. Ja cijeli život skijam u zapadnoj Europi i apartman na Jahorini nisam kupio samo zbog skijanja već zato što je ona jamac mira i autentične zimske idile. Osim toga Jahorina je blizu bilo da stižem iz Splita ili Zagreba. Priroda je netaknuta, infrastruktura kvalitetna tako da destinacija suštinski nudi isto što i skijališta diljem Europe samo uz više mira, a što je idealno za obiteljski odmor. U konačnici i Sarajevo mi je na 20 minuta vožnje, a u tom gradu uvijek se osjećam lijepo i dobrodošlo', kaže Grašo dodavši kako ga veseli što će mu susjed u apartmanu biti i kum Tomaž Kavčić, najcjenjeniji slovenski chef i vlasnik restorana Pri Lojzetu koji već godinama ima Michelin zvjezdicu.

'Tomaž i ja smo kumovi, a on će u sklopu Monterre svojim gastronomskim znanjem i iskustvom vođenja najzahtjevnijih kuhinja oplemeniti restoran čije otvaranje uskoro slijedi. Simbolično ćemo Tomaž i ja ujedno biti i kumovi restorana', kaže Grašo dodajući kako ne sumnja u sposobnosti svoga kuma koji je zanat pekao kuhajući za većinu europskih predsjednika pa čak i za glumca Georgea Clooneyja. 

Neslužbeno doznajemo kako su u istom kompleksu apartmane rezervirali mnoga poznata imena s regionalne sportske i umjetničke estrade pa se čini da će Monterra uistinu postati drugim domom za mnoga poznata lica. 

Inače, cijenu apartmana u Monterri nije moguće pronaći, ali javno su dostupne informacije koje sugeriraju kako se kvadrat kreće između 2700 pa sve do 4000 eura. 

U medijskim člancima od prije nekoliko mjeseci stoji da je riječ o dosad neviđenom kompleksu apartmana na ovim prostorima, a koji je građen po najvišim arhitektonskim, dizajnerskim i tehnološkim standardima. 

'Cijeli kompleks 'Monterra Concept Termag' građen je od prirodnih materijala uz umirujući dizajn interijera te energetsku učinkovitost i održivost. Ukupna vrijednost investicije kompleksa Monterra procjenjuje se na oko 15 milijuna eura, a što kompaniju Termag svrstava među najveće pojedinačne investitore na Jahorini ali i u cijeloj BiH', stoji između ostalog među informacijama o ovoj nekretnini.

Važno je spomenuti da je za dizajn interijera angažiran glasoviti arhitekt iz Sarajeva Amir Vuk Zec, jedan od najboljih stručnjaka u svom području te dobitnik brojnih nagrada. 

Vaša reakcija na temu