Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay PREUREĐENJE SPAVAĆE SOBE Odabirite ove boje za kvalitetan odmor!

PREUREĐENJE SPAVAĆE SOBE Odabirite ove boje za kvalitetan odmor!

Lako se mogu kombinirati

Prozračnost i svježina su jedna od najvažnijih karakteristika prostora u kojemu se želimo opustiti i dobro naspavati. Mnogi dizajneri interijera zato biraju klasičnu plavu boju za spavaću sobu, ali to ne znači da je samo ta boja rezervirana za odmor.

Mir će u prostoriju unijeti i pastelne boje koje su često bile rezervirane samo za dječje sobe. I spavaća soba može izgledati razigrano poput njih.

Zato za zidove birajte pastelno plavu, ružičastu ili boju breskve. Popularna je i boja mentola koja, tvrde stručnjaci, djeluje smirujuće i smanjuje stres.

Kod pastelnih boja dobro je što se mogu lako kombinirati. Na primjer, pastelno plava lijepo će se spojiti sa svjetlije žutom. Odaberite posteljinu te boje i razbili ste jednobojnost, piše 24 sata.

U takvim prostorijama bijeli namještaj, koji je sve popularniji, odlično se uklapa. Dodatno se naglašavaju njegova bjelina i svježina.

Zbog toga, ako u spavaćoj sobi imate bijeli ormar, noćne ormariće ili krevet, dobro razmislite o pastelnim bojama na zidu.

Kombinirajte ih i s jastučićima na krevetu, ali i s lampom na noćnom ormariću. Poigrajte se i s detaljima u prostoriji poput slika na zidu, biljaka koje dodaju svježinu prostoriji...

Sve to može se iskoristiti da dobijete sobu kao iz časopisa. Osim toga, vaša prostorija će 'prodisati'.

To je odlično pogotovo za one koji u spavaćoj sobi nemaju mnogo dnevnog svjetla. Ako su vam prozori premali, pastelnim bojama riješit ćete i taj problem.

Vaša reakcija na temu