Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Promet nekretninama pada, ali cijene su ostale iste

Promet nekretninama pada, ali cijene su ostale iste

Banke su pooštrile uvjete za dobivanje kredita

Koronakriza za sada nije srušila cijene stanova, iako je promet nekretnina u padu. U Zagrebu se traži od 1400 do 2000 eura po kvadratu na manje atraktivnim lokacijama. Što se ide prema atraktivnijim lokacijama, poput sada Knežije ili Trešnjevke, cijene rastu. 

Zbog potresa u centru cijene se kreću od 1500 pa do 3500 eura, ali za novogradnju. U Rijeci su cijene uglavnom od 1200 do 1800 eura, a u Splitu ispod 2000 eura ne možete ništa. No, banke su pooštrile uvjete za dobivanje kredita, piše Dnevnik.hr.

Dubravko Ranilović, direktor agencije i predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri HGK, kaže kako je za više od 30 posto pao promet. Ali, kaže, neće sve nekretnine izgubiti na cijeni. Doći će do velikog segmentiranja tržišta. Kvalitetna novogradnja i dobra lokacija će i dalje biti na cijeni.

Vaša reakcija na temu