Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Državni inspektorat RUŠENJE BESPRAVNE IZGRADNJE Danas su bageri radili na Čiovu, sutra kreću na Latkovićeve objekte na Vruji

RUŠENJE BESPRAVNE IZGRADNJE Danas su bageri radili na Čiovu, sutra kreću na Latkovićeve objekte na Vruji

Splitski poduzetnik, vlasnik Pointa već je kažnjen s 370 tisuća eura, dio je platio

Uklanjanjem bespravnog objekata izgrađenog na izvan građevinskom području Otoka Čiova danas je nastavljena velika akcije Državnog inspektorata u sklopu koje je samo u  svibnju uklonjen 31 bespravni objekt na teritoriju Republike Hrvatske.

'To je jedan bespravni objekt dnevno', rekao je glavni državni inspektor dr. sc. Andrija Mikulić koji je obišao teren i istaknuo: 'Beskompromisno, odlučno i dosljedno postupamo kada je u pitanju očuvanje prostora i borba s bespravnom gradnjom. Da smo ozbiljni, jasno je i po reakcijama s terena. Sve više investitora samostalno pristupa uklanjanju bespravno izgrađenih objekata, a sve slijedom postupanja građevinskih inspektora', zaključio je Mikulić.


Građevinska inspekcija od 1. travnja 2019. godine, od kada je dijelom Državnog inspektorata, obavila je gotovo 32 tisuće inspekcijskih nadzora, a najviše povreda propisa u području građenja utvrđeno je u Istri i Dalmaciji.

Samo na području četiri Dalmatinske županije; Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske, od 01. travnja 2019. godine, od kada je građevinska inspekcija dijelom Državnog inspektorata, utvrđeno je 1.280 slučajeva gradnje protivno propisima.

'Ove brojke jasno nam govore o ozbiljnosti problema s kojim se suočavamo, ali i odgovornosti koju imamo kada je u pitanju bespravna gradnja.  Ovom prigodom želim još jednom poručiti kako bespravnu gradnju nećemo tolerirati te ćemo sukladno zakonskoj proceduri i dalje postupati', rekao je Mikulić.

Akcija uklanjanja bespravno izgrađenih objekata nastavlja se već sutra u jutarnjim satima, u uvali Vruja, gdje će biti uklonjeno ukupno sedam (7) bespravno izgrađenih objekata koje je izgradio splitski poduzetnik Stipe Latković, vlasnik Pointa.

Proces uklanjanja bespravno izgrađenih objekata u Vruji u zadnje je vrijeme ubrzan koliko god je to bilo moguće, a vlasniku objekata su određene kazne više od 370 tisuća eura, kojih je dio plaćen.

Vaša reakcija na temu