Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Split Tendencies: Međunarodni arhitektonski simpozij

Split Tendencies: Međunarodni arhitektonski simpozij

Organizira ga splitski FGAG

Studij arhitekture i urbanizma splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije (FGAG) najavljuje početak bogatog međunarodnog programa predavanja o arhitekturi pod nazivom Split Tendencies, koji će se odvijati tijekom akademske godine 2024./25.
Program započinje međunarodnim arhitektonskim simpozijem, koji će se održati u petak, 25. listopada 2024. u foyeru Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu s početkom u 15.30 sati.

Nakon simpozija, mjesečna predavanja nastavit će se održavati na FGAG‐u, na kojima će relevantni inozemni predavači govoriti o suvremenim arhitektonskim tendencijama, s posebnim fokusom na tematiku stanovanja, kontekstualnosti, promocije javnog prostora i društvene osviještenosti u arhitektonskim projektima, te suvremenih arhitektonskih tehnologija u kontekstu održivosti.

Na simpoziju u splitskom HNK‐u će izlagati: ∙

- Andraž Keršič, a2o2, Ljubljana
- Dora Lončarić i Mario Kralj, NEKOLIKO, Zagreb
- Saša Bradić, bup architekten, Beč  
- Alberto Veiga, Barozzi Veiga, Barcelona

Ovi arhitekti predstavit će svoja razmišljanja i projekte s naglaskom na temu javnog prostora. Simpozij će moderirati Hrvoje Njirić, kurator programa i Dinko Peračić. Uz njih, znanstveno‐umjetnički odbor programa čine još: Davor Bušnja, Iva Letilović, Sanja Matijević Barčot, Toma Plejić i Luka Petričević.

Nakon simpozija, u studenom na FGAG dolazi José Toral (Peris+Toral Arquitectes, Barcelona), u prosincu Branco Del Rio Arquitectos (Coimbra), u ožujku 2025. Brendeland & Kristoffersen (Stavanger), u travnju 2025. Robert Konieczny (KWK Promes, Katovice), a ciklus predavanja završava u svibnju 2025. predavanjem arhitektonskog ureda Suma Arquitectura (Madrid). 

Program Split Tendencies nudi platformu za arhitekte, studente arhitekture i sve druge zainteresirane da upoznaju neke od najuzbudljivijih praksi u recentnoj europskoj arhitekturi. Sva su predavanja otvorena javnosti, a ulaz je slobodan.

Vaša reakcija na temu