Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Stanovi u Dubaiju jeftiniji nego u Splitu i Zagrebu

Stanovi u Dubaiju jeftiniji nego u Splitu i Zagrebu

Za akvizicije u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata odlučuje se i sve više Hrvata

Dubai godinama drži prvo mjesto svijeta kao izbor za 'drugu nekretninu', na koju se investitori i kupci odlučuju zbog velikog potencijala za povrat kapitala, kroz najam i rast vrijednosti uloženih sredstava.

Za akvizicije u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata odlučuje se i sve više Hrvata pa smo razgovarali s hrvatskom investitoricom međunarodnog poslovnog iskustva, s adresom u Švicarskoj te rođenom Splićankom, Sanjom Babić, koja je dugo živjela u Dubaiju te je specijalizirana za savjetovanja pri kupnji nekretnina u Dubaiju.

'Naši kupci najčešće kupuju u Dubaiju zbog diverzifikacija investicije, to su klijenti koji već imaju nekretnine u Hrvatskoj i jednostavno žele isprobati investicije na nekim drugim tržištima. Jednako tako, imamo projekte koji su, po metru kvadratnom, jeftiniji nego nekretnine u Splitu ili Zagrebu, što zvuči nevjerojatno, ali je istinito! Stan s bazenom može se kupiti već od 3700 Eur/m2, a razina luksuza koji se dobije u Dubaiju, neusporediva je s istom u Europi, a posebno u Hrvatskoj', rekla je ona.

Kaže kako trenutno posreduje pri prodaji stanova u stambeno-sportskom projektu u kojem postoji gotovo pedeset sportskih sadržaja te zapošljava dječje trenere i pruža sveobuhvatnu podršku za sportaše te obitelji s djecom, koji će tamo živjeti ili dolaziti povremeno.

'Ja volim reci da je Dubai kao New York, London, Monaco, Singapur i Disneyland u jednom, i ima mnogo toga za ponuditi za djecu i za odrasle. Također, rastuća ekonomija nudi mnoge mogućnosti za međunarodna poslovanja, a plaćanja u kripto valutama dodatno privlače investitore. Dakako, najveći mamac međunarodnom kapitalu je veliki povrat uloženog koji je u Dubaiju najveći na svijetu, kao i rast vrijednosti nekretnina', ističe Sanja Babić.

Dubai jedini investitorima nudi plaćanja od samo 1 % bez kamata na cijenu stana u izgradnji što čini ulaganja izuzetno atraktivnim svima koji imaju kapital, dodaje i podsjeća kako je Dubai i tax heaven te nudi i razne opcije viza za prebivalište, jer već s uloženih 185.000 eura za stan, dobijete prebivalište.

'Ono što je nevjerojatno, u cijeni novogradnje, stanovi dolaze kompletno namješteni i s parkingom. U zgradama su uvijek recepcija, bazeni, teretane, beauty saloni, restorani i barovi. To je vrlo lagodan način života koji privlači mnoge, ali i preko 20 milijuna turista godišnje', otkriva ona.

Povrat investicije u Dubaiju, dodaje, događa se na dva načina. Prvi je povrat kroz dugoročni i kratkoročni najam, 8-15 % posto godišnje, a ovisno o lokaciji može biti i viši.

'Treba napomenuti da ono što investitori jako puno vole u Dubaiju je što tamo postoje tvrtke koje se bave čišćenjem i održavanjem stanova za vlasnike koji žive u inozemstvu. To znači da vi platite mali iznos mjesečno, a oni za vas iznajmljuju stan, dočekuju i otpremaju goste, čiste i održavaju vaš stan. S druge strane imamo povrat kroz preprodaju tih stanova. Neki moji klijenti su kupili dva stana, jedan zadrže za sebe, a drugi čekaju da cijena naraste, odnosno da je stan spreman za useljenje i tada ga preprodaju za 50 % veću cijenu', tvrdi.

Sam kupoprodajni proces vrlo je jednostavan, naglašava, jer je koncipiran tako da bi svi investitori svijeta mogli kupiti stan, bez da moraju osobno dolaziti u Dubai. Cijeli proces odvija se digitalno, plaćanja idu preko banke i Escrow računa, kako bi investicija klijenta bila 100 % zaštićena.

'Za početak, klijent treba uplatiti 10 % ili 20 % vrijednosti stana, a nakon toga mjesečno 1 % te ostatak prilikom predaje ključeva i useljenja. Zapravo je proces vrlo jednostavan, a ja klijente vodim od početka do kraja kako bi bila sigurna da imaju odgovore na sva pitanja. Sve mora biti dobro pripremljeno i provjereno kako bi se klijenti osjećali informirano i zaštićeno', zaključila je Sanja Babić, koja godinama živi na relaciji Švicarska-UAE, pozvavši sve zainteresirane za investiciju u najpropulzivnijem gradu svijeta da više informacija potraže na Instagramu i web stranici https://dbirec.ch/.

Prije dva dana u Splitu je objavljen stan na prodaju po 8500 eur/m2 , novogradnja na Mejašima. Za te iste novce možete kupiti luksuzni stan u Dubaiju s pogledom na Palm Jumeirah te privatnim bazenom na balkonu.

Vaša reakcija na temu