Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MasterTux from Pixabay Zaboravite na bijelu, crne kuhinje vraćaju se u modu

Zaboravite na bijelu, crne kuhinje vraćaju se u modu

Ormarićima u ovim kombinacijama boja nemoguće je pogriješiti

Vrijeme izrazito minimalističkih i jednostavnih interijera je iza nas. Žudimo za bojom, kontrastima i dojmljivim prizorima. Stoga ne čudi rastuća popularnost crne boje, a nije zaobišla ni kuhinje. Crni kuhinjski aparati svojom elegancijom osvajaju sve veći broj poklonika, no tu nastaju i nedoumice oko uređenja. Jedno od većih pitanja koje se postavlja je boja kuhinjskih ormarića koji se najbolje slažu s tamnom nijansom uređaja.

Prema riječima stručnjaka, niz je smjerova uređenja kojima se možete povesti. Ako volite boje, sjajno, odaberite upečatljive i snažne nijanse. Ako pak više volite neutralne nijanse, i jednobojnih varijanti je i više no dovoljno, piše T-portal.

U obzir uzmite jake boje

Zasićene plave i zelene nijanse izgledaju lijepo u kombinaciji s crnim kuhinjskim aparatima. Nakon dvije godine pandemije i velikih promjena potpuno bijele kuhinje trend su koji blijedi. Potrebni su nam topliji prostori koji nas smiruju. Crni uređaji omogućuju kombiniranje s nijansama koje djeluju toplo, sigurno i umirujuće. Neki od primjera su tamnozelena boja mahovine, bogata bordo boja te plava boja škriljavca.

Dizajneri se slažu u mišljenju da je crna bezvremenska boja, a u kombinaciji s gustim nijansama stvara se izrazito ugodan osjećaj topline doma. Zelena ima snažan efekt, a u kombinaciji s crnom daje snažan kontrastni učinak te se te dvije boje dobro nadopunjuju. Dovoljno je samo zamisliti svjetlucanje crnog nehrđajućeg čelika u kombinaciji sa zelenom i plavom bojom koje djeluju poput dragulja. Takva kuhinja doista izgleda zadivljujuće.

Smeđa boja

Efekt estetski dramatične kuhinje može se postići i smeđom bojom. Klasična kombinacija smeđe i crne odlično izgleda u sparivanju crnih kuhinjskih aparata i smeđih ormarića. Uz to, tamni pultovi, poput onih od steatita, s neočekivanom pozadinom, poput antiknih zrcalnih pločica, stvaraju uistinu jedinstven prostor.

Brojni dizajneri smatraju da drvo može izgledati izuzetno lijepo uz crne uređaje. Uparite ih zato s ormarima od prirodnog hrasta i mramornom pločom, a čiste i nenametljive linije na mramoru omogućit će da se uređaji i ormari lijepo povežu. Ormarići s prirodnim izgledom drveta mogu se oblikovati na razne načine. U kombinaciji s crnim aparatima kreirat će se moderan i ugodan prostor, a stil ovisi o odabranoj nijansi i drvu.

Meka crna

Zašto se ne poigrati slaganjem i kombiniranjem sličnih tonova? Koncept uparivanja crnih uređaja s crnim ormarićima djeluje vrlo dojmljivo i efektno. Uz to je preporučljivo kombinirati bijele mramorne ploče i pozadinske ploče sa sivim, lila ili blijedozelenim linijama koje će u interijer unijeti dašak boje i dimenzije. Monokromne kuhinje izgledaju vrlo čisto i suvremeno.

Plavosiva

Plavosive nijanse predstavljaju 'ubojitu' kombinaciju s crnim uređajima, a snažan vizualni efekt upotpunit će dodatak mjedi na rasvjetnim tijelima. Mekane nijanse plavosive kombinacije omogućuju snažnu igru kontrasta s crnim kuhinjskim uređajima.

Vaša reakcija na temu