Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor 11 medalja za Hrvatsku na Mediteranskim igrama sportova na pijesku, igrala se i sjedeća odbojka

11 medalja za Hrvatsku na Mediteranskim igrama sportova na pijesku, igrala se i sjedeća odbojka

'Bio je ovo odličan prikaz jednog relativno novog parasporta'

U grčkom Heraklionu održane su III. Mediteranske igre sportova na pijesku na kojima je sudjelovalo oko 1500 sportaša i sportašica iz 26 država iz sredozemnog okruženja. 

Hrvatsku je u 10 sportova predstavljalo 30 sportaša i 28 sportašica. S osvojenih 11 medalja - dva zlata, četiri srebra i pet bronci - ostvaren je najuspješniji nastup na natjecanju. 

U njegovu su sklopu održani i turniri u sjedećoj odbojci na pijesku na kojima su sudjelovale i hrvatske ekipe i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji sudjelovalo je šest reprezentacija, a u ženskoj samo Hrvatska i Slovenija.

Muška reprezentacija u sastavu Nenad Ilibašić, Hrvoje Radoš, Vilijem Kerep i Edvin Zdionica na koncu je osvojila drugo mjesto iza BiH. Djevojke - Andreja Giba, Maja Drobnjaković, Lana Rosić - izgubile su svoj meč od Slovenki osvojivši također srebro.

'Bio je ovo odličan prikaz jednog relativno novog parasporta na Mediteranskim igrama. Jedan od najbitnijih ciljeva na ovim igrama je postignut, a to je integracija sportaša sa i bez invaliditeta', kazala je hrvatska reprezentativka Maja Drobnjaković.

Četvrto izdanje Mediteranskih igara na pijesku održat će se 2027. u portugalskim gradovima Lagoa i Portimao.


Vaša reakcija na temu