Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
AFRIČKI KUP: Salah nakon drame penala srušio Obalu Bjelokosti

AFRIČKI KUP: Salah nakon drame penala srušio Obalu Bjelokosti

U raspucavanju su faraoni slavili s 5:4

U osmini finala Afričkog kupa nacija Egipat je nakon 120 minuta igre bez golova nakon raspucavanja s bijele točke pobijedio Obalu Bjelokosti s 5:4 te se plasirao u četvrtfinale gdje ga čeka Maroko. Gledali smo utakmicu s puno šansi no vratari su bili na razini.

Tokom cijelog susreta loptu je više imala loptu reprezentacija Obale Bjelokosti, no „faraoni“ su bili opasniji. U 15. minuti Omar Marmoush  iz Egipta s 25 metara ispaljuje projektil koji je završio na gredi. U 21. minuti Mohamed Salah šutira sa ruba šesnaesterca pod gredu, ali vratar Obale Bjelokosti Badra Sangare sjajno brani. U 36. minuti  Mostafa Mohamed tuče iz kosa sa 12 metara ali  Badra Sangare odbija loptu u korner. U 39. minuti je Obala Bjelokosti imala sjajnu šansu. Ibrahim Sangare koji nije u rodu sa vratarom svoje reprezentacije je ostao sam u šesnaestercu Egipta i pokušao škaricama zabiti gol, no njegov udarac je išao ravno u vratara Egipta Mohamed El Shenawya koji je obranio njegov udarac. Na poluvrijeme se otišlo bez golova.

I  nastavak je bolje otvorio Egipat. U 52. minuti je Mohamed Salah sjajno probio stranu i fenomenalno pronašao samog Amr El Solia na drugoj strani koji je pak s nekih 15 metara šutirao nebu pod oblake. U 62. minuti lopta se sretno odbila do Mostafe Mohameda koji sa desetak metara iz kosa šutira preko vrata. Drugi dio poluvremena je pak pripao Obali Bjelokosti koja prijeti u 69.minuti. Stoper Manchester Uniteda Eric Bailly je s na rubu šesnaesterca odlično primio loptu te su svi očekivali da će puknuti po golu, no on je sjajno podvalio za Sebastiena Hallera. Prevario je obranu, ali i svog napadača koji nije očekivao dodavanje pa mu je lopta pobjegla. U 70. minuti nakon kornera puca Sebastien Haller sa 3 metra glavom, no Mohamed El Shenawy sjajno brani. Egipat uzvraća u 72. minuti kada Trezeguet nakon duplog pasa ulazi iz kosa pred vrata Badra Sangarea, ali sa 7 metara šalje loptu pored suprotne vratnice. U 83. minuti Wilfried Zaha, koji je u igru ušao 12 minuta ranije, sjajno prima loptu u šesnaestercu te sa nekih 9 metara iz kosa puca, no Mohamed El Shenawy sjajno brani. Nažalost po Egipat prilikom te obrane se ozlijedio te je iskusni Carlos Queiroz na klupi Egipta morao prisilno mijenjati dosad sjajnog golmana  Mohameda El Shenawya te je umjesto njega ušao rezervni golman Gabaski u 88. minuti.

I  produžetke su bolje otvorili „faraoni“.Već u prvoj minuti produžetka Trezeguet  se našao sam u šesnaestercu te s 8 metara iz kosa ubacio loptu pred vrata no obrana Obale Bjelokosti je izbacila loptu. U 93. minuti Mohamed Sherif tuče glavom s 5 metara no lopta ide preko grede. U 98. minuti Zizo tuče s 30 metara silovito, ali Badra Sangare sjajno brani. U 104. minuti s  25 metara Ibrahim Sangare sjajno tuče pod gredu, ali Gabaski još bolje brani. Egipćani opet prijete u 113. minuti. Salah je odlično uposlio Trezegueta koji sa 7 metara iz kosa tuče visoko preko gola. Salah je ponovno u 120. minuti uposlio Trezegueta koji sa 7 metara po sredini gola tuče traljavo ravno u golmana te smo otišli na raspucavanje s bijele točke. Egipćani su bili hladnokrvniji u raspucavanju te su slavili s 5:4. Tragičar Obale Bjelokosti je bio Eric Bailly koji je uzeo prekratak zalet te slabašno pucao te mu je vratar Gabaski lakoćom obranio. Posljednji penal je pogodio Salah za veliko slavlje navijača Egipta.

Vaša reakcija na temu