Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by Markus Spiske on Unsplash BASKET EUROPE Tomislav Buljan u top 5 mladih talenata u Europi

BASKET EUROPE Tomislav Buljan u top 5 mladih talenata u Europi

Igrač Cibone ostvario impresivne statistike

Tomislav Buljan se nalazi među top 5 mladih talenata u Europi prema ocjeni portala 'Basket Europe'. Francuski portal već godinama pažljivo analizira sve lige na Starom kontinentu kako bi identificirao gdje mladi igrači dobivaju najviše prilika za razvoj i pokazivanje svog talenta. 

ABA liga se ističe kao jedno od takvih mjesta, s Partizanom i Crvenom zvezdom kao vodećim klubovima koji redovno pružaju prilike igračima mlađim od 21 godine, piše Meridian Sport.

Prema njihovoj analizi, ABA liga je ostvarila napredak u pogledu broja mladih igrača i prilika koje im se pružaju u klubovima. Tomislav Buljan iz Cibone je jedan od pet igrača koji su ove sezone dobili najviše prilika za igru. 

Ova petorka igrača ostvarila je impresivne statistike, s prosječno 27,2 minuta i 12,1 poenom po utakmici. Mega je najzastupljeniji klub na listi, dok se Nikola Topić iz Mega/Crvene zvezde ističe kao MVP mladih, s prognozom visokog draft picka.

Tko je u tih Top 5?

Nikola Topić (Mega/Crvena zvezda), Andrija Jelavić (Mega), Nikola Đurišić (Mega), Tristan Vukčević (Partizan) i Tomislav Buljan (Cibona).

Vaša reakcija na temu