Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hrvatski boksački savez BOKS Trofej Marjana od sljedeće godine pod okriljem EUBC-a

BOKS Trofej Marjana od sljedeće godine pod okriljem EUBC-a

Splitu ponuda za kandidaturom Europskog prvenstva

Nakon uspješnog 1. međunarodnog boksačkog Trofeja Marjana na splitskim Gripama, vodeći ljudi Europske boksačke federacije EUBC-a predsjednik dr. Ioannis Filippatos i glavni tajnik Kirill Shchekutyev primljeni su u Gradskoj upravi Splita na sastanku sa zamjenikom gradonačelnika Antonijem Kuzmanićem.

Čelnici EUBC-a bili su oduševljeni boksačkim spektaklom na Gripama, kao i cjelokupnim boravkom u Splitu, jedinstvenom gradu u svijetu po sportskim dostignućima i uspjesima na najvišoj razini u odnosu na broj stanovnika.

Zajednički su se složili kako će se boksački Trofej Marjana ubuduće odvijati pod okriljem EUBC-a i Grada Splita, a dogradonačelniku Antoniju Kuzmaniću predložili su da se Split kao sportski grad kandidira za jedno od europskih boksačkih prvenstava pod ingerencijom EUBC-a već sljedeće godine.

Predsjednik Europske boksačke federacije dr. Ioannis Filippatos i glavni tajnik Kirill Shchekutyev izrazili su želju i da se Boksački klub Torcida Split, organizator vrlo uspjelog Trofeja Marjana i sad već treću godinu zaredom neprikosnoveni prvak Hrvatske boksačke lige, s brojnim pojedinačnim prvacima i osvajačima medalja u svim dobnim kategorijama, uključi u boksačku Ligu prvaka EUBC-a koja se planira pokrenuti od 2026. godine.

Pokretanje boksačke Lige prvaka jedan je od prioriteta koje su predsjednik dr. Filippatos i EUBC postavili u sljedećem periodu s ciljem podizanja kvalitete i zanimanja za boksom u Europi.

U projektu boksačke Lige prvaka EUBC-a planira se vrhunsko natjecanje sa 12 klubova iz 12 europskih država i sudjelovanje Torcide kao našeg predstavnika bio bi nemjerljiv dobitak za Hrvatsku i hrvatski boks.

Glavni tajnik EUBC-a Kirill Shchekutyev u Splitu se susreo i sa Stipom Pletikosom, tehničkim direktorom Hrvatski nogometni savez i hrvatskih reprezentacija, koji je sedam godina proveo u Rusiji i ostavio duboki trag u moskovskom Spartaku i Rostovu.

Glavni tajnik EUBC-a pozvao je Stipu na sljedeće spektakle IBA Champions Night u Europi, a Stipe Pletikosa pozvao je Kirilla Shchekutyeva da bude gost na jednoj od sljedećih utakmica nogometne reprezentacije Hrvatske, javlja Hrvatski boksački savez.

Vaša reakcija na temu