Chelsea i Manchester City istupaju iz Superlige

Chelsea i Manchester City istupaju iz Superlige

Prema navodima medija, primjere Cityja i Chelseaja uskoro će početi pratiti i ostali

Manchester City se povukao iz Superlige, a njegov primjer slijedit će i Chelsea.

Istupanje iz zatvorenog natjecanja elitnih europskih klubova stiže samo dva dana nakon što je ideja o njegovom osnutku potvrđena. Dvanaest klubova osnivača, Real Madrid, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham, vrlo brzo su se počeli razilaziti. Prema navodima medija primjere Cityja i Chelseaja uskoro će početi pratiti i ostali.

Kako piše Index, spominju se svi engleski klubovi, potom Barcelona i Atletico Madrid te Milan, no situacije se mijenja doslovno iz minute u minutu pa bi brojka onih koji se predomišljaju uskoro mogla biti veća.

Superliga je zamišljena kao izravna konkurencija Uefinoj Ligi prvaka u kojoj je trebalo igrati 20 klubova. Uz 15 osnivačkih klubova (čekala se objava imena još tri kluba) sudjelovati je trebalo još pet klubova na temelju rezultata. Sve utakmice, bilo je planirano, trebale su se igrati preko tjedna pa su ovi klubovi trebali nastaviti natjecati u nacionalnim ligama - ako ih lige ne suspendiraju zbog ovog poteza. 

Podsjetimo, prvi čovjek Uefe Aleksander Čeferin odmah po objavi informacije o osnutku Superlige jasno je zaprijetio:

'Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Što ranije im treba biti zabranjeno igranje na svim Uefinim natjecanjima, pa tako i na EP-u, ali i SP-u - rekao je Čeferin i dodao:

- Ne mogu dovoljno jako naglasiti da smo svi ujedinjeni protiv ovog sramotnog prijedloga lige koja je samoj sebi svrha te koja je prije svega motivirana pohlepom. Svi smo ujedinjeni protiv tog besmislenog projekta. To je ciničan plan, potpuno protiv onog što bi nogomet trebao biti. Nećemo i ne možemo to dopustiti. Pozivamo sve da stanu uz nas kako bismo učinili sve u našoj moći da se plan o zatvorenoj ligi nikada ne ostvari.

Upitno je što slijedi, no prema pisanjima svjetskih medija cijela priča neće završiti samo na ovim potvrđenim izlascima iz tek osnovanog natjecanja.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(95665, "");
Pregledaj komentare