Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Sport-IT CRO Race ove godine starta u Vodicama

CRO Race ove godine starta u Vodicama

Dolazak već najavili najviše rangirani svjetski biciklistički timovi

Deveto izdanje poznate biciklističke utrke CRO Race održat će se od 1. do 6. listopada i kroz gotovo tisuću kilometara u šest dana obići će brojne krajeve Hrvatske. Po prvi put utrka će startati u Vodicama, a cilj je tradicionalno u Zagrebu. Posebnost ovog događaja je da spaja vrhunski svjetski biciklizam te promovira Hrvatsku u svijetu na najbolji mogući način. Tako će se i ove godine CRO Race prenositi uživo na HRT-u, Eurosportu i u čak 130 zemalja svijeta, a uz napete kadrove biciklističkih okršaja, gledatelji će uživati u bogatim prirodnim i kulturnim ljepotama od Dalmacije, Istre, Gorskog Kotara, Like do kontinentalne Hrvatske.

Svoje je sudjelovanje već najavilo šest biciklističkih timova najveće svjetske kategorije UCI WorldTeams: Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Red Bull - BORA - hansgrohe, Team dsm-firmenich PostNL, Team Jayco Alula i UAE Team Emirates. Uz njih će nastupiti i osam klubova UCI ProTeams kategorije te četiri UCI Continental tima. Svi će se natjecatelji boriti za isti cilj, crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, no isto tako svi imaju priliku titulu najboljeg biciklista po bodovnom poretku (plava majica) i poretku brdskih ciljeva (zelena majica) te najbolji mladi vozač do 23 godine (bijela majica) i najbolja ekipa.

'Prije devet godina bili smo vođeni entuzijazmom, ljubavlju prema biciklizmu i vjerom da Hrvatska zaslužuje imati jednu ovako veliku međunarodnu sportsku manifestaciju. Danas mogu ponosno reći da CRO Race predstavlja veliki i značajni projekt kako u sportskom, tako i u turističkom segmentu. I želim zahvaliti svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su jednako kao i mi motivirani da svijetu pokažemo ovakav vrhunski sportski događaj, kao i nevjerojatne ljepote naše zemlje. Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa. Pored Hrvatske elektroprivrede kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri', istaknuo je organizator utrke Vladimir Miholjević te dodao: 'Posebno sam ponosan na KIDS CRO Race koji smo osmislili s ciljem da potaknemo djecu na rekreaciju i sport od najranije dobi. I ove godine očekujemo do petstotinjak djece od 9 do 12 godina, koji će se natjecati na virtualnim trenažerima u gradovima koje obuhvaćaju etape CRO Race utrke.'

Uz natjecateljski dio, u sklopu KIDS CRO Race utrke djeca uče i o sudjelovanju i pravilnom ponašanju u prometu. Prijaviti se mogu djevojčice i dječaci od devet do dvanaest godina u gradovima domaćinima i ciljevima utrke, a finale održat će se na kraju posljednje etape u Zagrebu gdje su pobjednici KIDS CRO Race utrke proglašeni zajedno s pobjednicima CRO Race utrke.

Više informacija o utrci, timovima, biciklistima i dr. bit će dostupno na službenim stranicama na Facebooku, Twitteru, Instagramu, LinkedIN-u te YouTubeu kao i na službenoj internetskoj stranici www.crorace.com

Vaša reakcija na temu